"Avrupa Ligi'ni kazanabiliriz"

"Avrupa Ligi'ni kazanabiliriz"
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, UEFA Avrupa Ligi'nde iyi işler yapabilecek bir takıma sahip olduklarını belirterek, "UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olabilecek kapasitemiz var. Eminim ki Avrupa'da ileri turlara kadar gideceğiz" dedi.

De Souza, Fenerbahçe Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, çok iyi çalıştıklarını ve doğru yolda olduklarını düşündüğünü kaydederek, "Hepimizin de bildiği gibi şampiyonluk bizim net bir şekilde hedefimiz. Sahip olduğumuz hoca ile birlikte hedefe kesinlikle ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nın da sarı-lacivertli takımın önemli hedeflerinden biri olduğunu aktaran Brezilyalı futbolcu, "UEFA Avrupa Ligi'nde de iyi işler yapabilecek takıma sahibiz. UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olabilecek kapasitemiz var. Eminim ki Avrupa'da ileri turlara kadar gideceğiz. Uzun bir yol bizi bekliyor ama kupayı kazanmamız için çok çalışmalıyız" şeklinde görüşlerini aktardı.

Fenerbahçe'ye gelmeden önce sarı-lacivertli takımla ilgili olumlu referanslar edindiğini dile getiren De Souza, şunları kaydetti:

"Menajerim, Cristian Baroni ve Andre Santos'un da menajeri ve Fenerbahçe'yi daha önceki yıllarda aramızda hep konuşurduk. Fenerbahçe'nin büyüklüğünden, ne kadar çok kupa kazanan bir kulüp olduğundan bahsederdik. Aynı zamanda Alex de Souza, Fenerbahçe'de uzun yıllar hizmet etmiş bir futbolcu. Fenerbahçe'nin teklifini duyduğum anda ikinci defa düşünmedim. Bana kupalar kazanma fırsat sunacak ve beni büyük bir kulübe geldiğim hissine sokacak bir takıma geldim."

"Pereira, her maçı bizimle beraber yaşıyor"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile daha önce Porto'da çalıştığının hatırlatılması ve Portekizli teknik adamla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine De Souza, "Duygularını yoğun yaşayan bir hoca olduğunu düşünüyorum. Her maçı bizimle beraber yaşıyor" ifadelerini kullandı.

De Souza, Pereira'nın kendilerini son derece iyi motive ettiğini de anlatarak, "Maçın içinde kalan bir hoca. Beni tanıması benim için avantaj. Kalitemi bildiğini düşünüyorum. Buraya gelmemi de isteyen hocamız Vitor Pereira. Onun tarafından istenmek beni de mutlu ediyor. Takım ve hocamız için en performansımı göstermek zorundayım" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe taraftarına bir mesajının olup olmadığı sorusu üzerine ise 26 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Galatasaray'da oynayan futbolcular bile Fenerbahçe taraftarı hakkında bana çok övgü dolu sözler söylemişlerdi. Bugün de görüyorum ki, Fenerbahçe taraftarı çok tutkulu ve takımlarına aşırı bağlılar. Brezilya'da görmüş olduğum taraftar gruplarından çok daha farklı bir taraf grubu var. Hep derler 'Brezilya taraftarı çok tutkulu' diye ama Fenerbahçe'ye geldiğimde fikrim değişti. Esas tutku Fenerbahçe taraftarında var. Onların desteğine çok ihtiyacımız var. Hep yanımızda olsunlar."