Trabzon'a ol'CAN' verdi!

Trabzon'a ol'CAN' verdi!
UEFA Avrupa Ligi'ne katılma ve sezona erken başlama açısından iki ekip için de önemli olan maçta, istediğini alan taraf Trabzonspor oldu: Beşiktaş 1 Trabzonspor 1.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması 1-1 berabere tamamlandı. Bu sonuçla Trabzonspor, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Beşiktaş ise aynı kupaya katılma umutlarını Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nun birincisiyle yapacağı baraj maçına bıraktı. Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi'ni, Türkiye Kupası finalisti Bursaspor'un birinci bitirmesi halinde ise Beşiktaş, baraj maçı oynamadan UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanacak.

İki ekip de maça kontrollü başladı. Maçta ilk tehlikeli atağın 8'inci dakikada Mustafa Pektemek'ten gelmesi de bunun kanıtı oldu. Holosko'nun pasıyla cezasahasına sol çaprazdan giren Mustafa sert vurdu, kaleci Tolga topu çıkarmayı başardı.

13'üncü dakikada Burak Yılmaz'la Trabzonspor'un ilk tehlikeli atağı gerçekleşti. Ancak konuk ekip bu pozisyondan sonuç alamadı.

18'inci dakikada Halil Altıntop'un müthiş pasında Olcan cezasahası sol içinde kaleci Cenk'le karşı karşıya kaldı. Çaprazdan vuruşunda top üstten auta gitti.

26'ıncı dakikada ise Burak Yılmaz Beşiktaş cezasahası içerisbnde yerde kaldı. Konuk ekip oyuncuları penaltı beklerken hakem devam dedi.

İlk yarının 20'icni dakikasından itibaren iki ekibin de açık bir futbol sergilemesi oyundaki tempoyu arttırdı. İki ekip de rakip kalede tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. 29'uncu dakikada ise ani gelişen Trabzonspor atağında Egemen son anda araya girerek, Burak'ın vurmasını engelledi ve mutlak bir pozisyonu engelledi. Güzel bir oyuna rağmen ilk yarının kalan dakikalarında iki ekip de rakip kalede tehlikeli olamadı. İlk yarının kritik pozisyonu uzatma dakikalarında yaşandı.

İlk yarının uzatma dakikalarında Burak Yılmaz, kırmızı kart gördü. Uzatma dakikalarında Trabzonspor'un kullandığı köşe vuruşunda Ernst'le mücadele eden Burak, ilk pozisyonda rakibiyle birlikte yerde kaldı. Daha sonra Ernst'in üzerine yürüyen Burak Yılmaz rakibini iterken, hakem Fırat Aydınus bordo-mavili oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi ve devre golsüzç sona erdi.

İkicni yarıya Beşiktaş üstün başladı. Rakibinin de 10 kişi kalmasından istifa etmek isteyen siyah-beyazlılar oyunu rakip alana yıkmaya çalıştı.

52'inci dakikada Holosko sağ kanattan cezçasahasına ortaladı. Altıpas içerisine doğru gelen topa Mustafa Pektemek'ten önce son anda Zokora ayak koydu ve topu kornere göndererek mutlak bir gol pozisyonunu önledi.

55'inci dakikada Holosko cezasahasına sağdan girdi. Ortaya gönderdiği topu Tolga iki hamlede güçlükle kontrol ederek, Beşiktaş'ın bir başka tehlikeli atağı savuşturdu.

Beşiktaş'ın atakları sona ermedi. Siyah-beyazlı ekipte günün en başarılı isimlerinden Holosko, 70'de sahneye çıktı. Slovak oyuncu penaltı noktası yakınlarında topu önce kontrol etti, ardından sert vurdu, sol direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

83'üncü dakikada ise Almeida zor olana yaptı. Quaresma'nın sağ kanattan getirip arka direğe al da at dercesine bıraktığı topu Almeida boş kale yerine üstten auta gönderdi ve takımını net
bir golden etti.

Dakikalar 85'i gösterirken, cezasahası dışında yaklaşık 25 metrede Trabzonspor serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Olcan klas bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maça eşitlik kazandırdı.
90'ıncı dakikada ise Simao cezayayı üzerindençok sert vurdu. Tolga son anda topu kornere göndererek mutlak bir gol pozisyonunu önledi.

90+5'te ise Colman Trabzonspor'u 9 kişi bıraktı. İkinci sarı kartı gören Colman, Burak'ın ardından kırmızı kart gören ikinci oyuncu oldu.

90+7'de Simao'nun cezasahası dışından sert vuruşunda sert vururken, top direği yalayarak auta gitti ve maç 1-1 sona erdi.

Bu beraberliğin ardından Trabzonspor, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nu 3. tamamladı. Maçı 9 kişi tamamlayan Trabzonspor, bu skorun ardından UEFA Avrupa Ligi'ne direk katılmaya hak kazandı.

Beşiktaş ise Süper Final Avrupa Grubu'ndan gelecek takımla play-off oynayacak.

ligtv.com.tr


BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR
STAT:
Fiyapı İnönü
HAKEM: Fırat Aydınus

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen , Hilbert , İbrahim Toraman , Egemen Korkmaz , İsmail Köybaşı , Quaresma(90 4 Sivok ?), Ernst(Dk. 87 Edu ?), Aurelio , Holosko , Mustafa Pektemek(Dk. 64 Simao ), Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Tayfur Havutçu

TRABZONSPOR:
Tolga Zengin, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Glowacki, Celustka(Dk. 76 Cech ), Halil Altıntop, Zokora, Adrian(Dk. 60 Paulo Henrique ), Colman, Olcan Adın(Dk. 89 Aykut Akgün ?), Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SARI KARTLAR: Dk. 44 İbrahim Toraman, Dk. 50 Aurelio, 90 3 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 78 Serkan Balcı, Dk. 80 Giray Kaçar, 90 4 Zokora (Trabzonspor)
KIRMIZI KARTLAR:
Burak Yılmaz (İlk yarının bitiminde), Dk. 90 6 Colman (Trabzonspor)
GOLLER:
Dk. 70 Holosko (Beşiktaş), Dk. 85 Olcan Adın (Trabzonspor)


İLK YARIDAN DAKİKALAR
6. dakikada Ernst ile sağ kanattan başlayan Beşiktaş atağında, Quaresma topu ceza alanına ortaladı. Almeida'nın kafa vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.

7. dakikada Mustafa Pektemek'in pasıyla topla buluşan Holosko, bir anda kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Holosko'nun vuruşunda Tolga Zengin gole izin vermedi.

13. dakikada Hilbert'ten topu kapan Olcan Adın, meşin yuvarlağı Burak Yılmaz'a aktardı. Soldan ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın yakın mesafeden vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

19. dakikada Halil Altıntop'un uzun pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Olcan Adın, kötü bir vuruşla topu üstten auta attı.

27. dakikada gelişen ani Beşiktaş atağında, Hilbert'in ceza alanına yaptığı etkili ortada kaleci Tolga, Beşiktaşlı oyunculardan önce araya girerek golü önledi.

29. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor kontratağında, soldan Olcan Adın'ın ceza alanına yaptığı ortada, Egemen Korkmaz, Burak Yılmaz'dan önce kafayla topu kornere gönderdi.

İlk yarının son anına dek iki takımın çabaları gol getirmedi. İlk yarının son saniyelerinde Ernst ile ikili mücadelenin ardından sinirlerine hakim olamayan Burak Yılmaz, bitiş düdüğüyle Alman savunma oyuncusuna yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
İkinci yarıya Burak Yılmaz'dan yoksun başlayan Trabzonspor, maça forvetsiz devam etti. Beşiktaş ise baskısını artırdı. Beşiktaş'ın golü bulmasından sonra daha çok çıkmaya çalışan konuk ekip, duran toptan golü bularak istediği sonuca ulaştı.

52. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Almeida'nın ara pasıyla savunmanın arkasına Holosko'nun altıpasa doğru yerden yaptığı ortada Zokora son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

55. dakikada ceza alanında topla hareketlenen Holosko'nun yaptığı ortada kaleci Tolga, Almeida'dan önce son anda topa uzanarak tehlikeyi önledi.

GOL 70. dakikada Beşiktaş golü buldu. Quaresma'nın sağdan kullandığı korner atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa İsmail Köybaşı vurdu. Ceza alanı içinde Aurelio'dan seken topu önünde bulan Holosko'nun vuruşunda, direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 1-0

72. dakikada Henrique'nin ceza alanı dışından attığı şutta top kaleci Cenk'te kaldı.

83. dakikada seri çalımlarla altı pasa inen Quaresma, topu uygun durumdaki Almeida'ya gönderdi. Portekizli futbolcu müsait pozisyonda topa çok kötü vurup auta attı ve Beşiktaş mutlak bir golden oldu.

GOL 85. dakikada Trabzonspor berberliği yakaladı. Olcan Adın, ceza alanı dışından sol ayağıyla kullandığı serbest atışta, barajın üstünden Cenk'in bakışları arasında topu sağdan ağlarla buluşturdu: 1-1

90. dakikada Beşiktaş atağında Almeida topu ceza alanı dışında Simao'ya aktardı. Bu oyuncunun sert vuruşunda kaleci Tolga Zengin son anda topu kornere çeldi.

90 2. dakikada Aurelio'nun uzaktan sert şutu az farkla üstten auta çıktı.

Beşiktaş'ın son ana dek çabaları sonuç vermeyince, karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.