Atletico ve Deportivo'dan sağduyu çağrısı

Atletico ve Deportivo'dan sağduyu çağrısı
İspanya'nın başkenti Madrid'de bu sabah Atletico Madrid ile Deportivo taraftar grupları arasında çıkan kavga güne damgasını vurdu.

Atletico Madrid ve Deportivo kulüplerinin başkanları, maç sonrasında basının karşısına çıkarak mücadele öncesi bir taraftarın hayatını kaybettiği olayları kınayan bir açıklama yaptı. Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu olayın futbol ile ilgisi yok, radikal grupların işi. Ne Deportivo ne de Atletico kulübünün bu olayla hiçbir ilgisi yoktur. Bunlar futbolun önüne engel koymak isteyen kişilerdir" ifadelerini kullandı.

Kavganın Vicente Calderon Stadı'nın yaklaşık 150 metre dışında olmasına rağmen "stadımızdan ve bir futbol maçından çok uzak bir olaydır" ifadesini kullanan Cerezo, "Çok açık bir şekilde, bu olanlarla hiçbir ilgimizin olmadığını vurgulamak istiyorum. Biz, tüm takımlar arasında barış ve uzlaşı istiyoruz. Taraftarlarımızın ailecek, eşleri ve çocukları ile birlikte stada gelmelerini ve futbol maçının zevkini çıkarmalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Deportivo Kulübü Başkanı Constantino Fernandez de Atletico Madrid kulübü başkanı ile aynı düşünceleri paylaştığını, çıkan olayları sert bir şekilde kınadıklarını vurguladı. "Stat dışında olan bu tip olayları kontrol etmek kolay değil. Trajik bir olay. Sporda şiddet sona ermeli. Bu tür olayların bitmesi için gereken yapılmalı" ifadelerini kullanan Fernandez, Deportivolu bir taraftarın hayatını kaybettiğini, kulüp olarak bu kişinin ailesine her türlü desteği vereceklerini belirterek, taraftarlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ise basın toplantısında yöneltilen sorular üzerine, olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını vurgulayarak, "Bu sosyal bir sorun, futbol ile ilgisi yok. Futbolun sorunu değil" dedi.

Bu arada İspanya Profesyonel Futbol Ligi'nin (LFP) temsilcisi, bu sabah çıkan olay sonrasında Atletico Madrid-Deportivo maçını ertelemek için girişimde bulunduklarını ancak İspanya Futbol Federasyonu'ndan bir muhatap bulamadıklarını söyledi.

Öte yandan bir kişinin hayatını kaybettiği Atletico Madrid'in "Frente Atletico" ve Deportivo'nun "Riazor Blues" taraftar grupları arasında çıkan olayla ilgili İspanyol haber ajanslarına yansıyan bilgilerde, en az 11 kişinin yaralandığı ve 14 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Polis kaynaklarına dayandırılarak verilen haberde, taraftar gruplarının sosyal medya aracılığıyla mesajlaşarak, kavga etmek için randevulaştığı ve yaklaşık 200 kişilik bir grubun Vicente Calderon Stadı'nın arkasındaki Manzanares nehri yakınında toplandığı belirtildi. Ellerinde sopa, bıçak gibi şiddete yönelik çok sayıda madde bulunduran taraftarların karşı karşıya gelir gelmez kavga ettikleri bilgisi verildi.

Madrid'de meydana gelen taraftar kavgasından dolayı, İspanyol hükumetinin 2007 yılında kurduğu sportif faaliyetlerdeki şiddeti önlemeye yönelik Ulusal Komisyon yarın olağanüstü toplanacak.