Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid




Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Atletico Madrid'i seri penaltı atışlarında mağlup ederek toplamda 11.kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. Finale gelene kadar Barcelona ve Bayern gibi turnuvanın en büyük favorilerini eleyen Atletico ise 3. kez çıktığı finalde yine hüsran yaşadı.

Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta Real Madrid, penaltılarda Atletico Madrid'e 5-3 üstünlük sağlayarak şampiyon oldu.

Milano'da oynanan finale iyi başlayan Real Madrid, 15. dakikada Sergio Ramos ile golü buldu. Ofsayt kokan pozisyonda topu ağlara gönderen deneyimli oyuncu, 2 yıl önceki finalde olduğu gibi yine ağları buldu. İlk yarının kalan dakikalarında fazla pozisyon olmadı ve Real Madrid soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya ise iyi başlayan Atletico Madrid oldu. 46. dakikada Pepe'nin Torres'i düşürmesiyle penaltı kazanan Atletico'da Griezmann topu üst direğe nişanladı. Attığı kritik gollerle takımını finale taşıyan Fransız oyuncu, takımını beraberlikten etti. Dakikaları artıkça riskler alan Simeone'nin öğrencileri önünde Real, 77. dakikada fişi çekiyordu. Gareth Bale'in vuruşu çizgiden savunma çıkardı pozisyonun devamında Atletico, Carrasco ile beraberliği yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca dev finalin normal süresi 1-1 bitti ve maç uzatmalara gitti. Uzatma anlarında da skor değişmedi ve şampiyonun belirlenmesi için seri penaltı atışlarına geçildi. Rakibine penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayan Real Madrid şampiyon oldu.

REAL MADRİD -ATLETİCO MADRİD 
STAT: Sani Siro / Giuseppe Meazza 
HAKEM: Mark Clattenburg (İngiltere)

REAL MADRİD: Keylor Navas, Daniel Carvajal (Dk. 52 Danilo), Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Toni Kroos (Dk. 72 Isco), Casemiro, Luka Modric, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (Dk. 77 Lucas)
TEKNİK DİREKTÖR: Zindedine Zidane

ATLETICO MADRID: Oblak, Juanfran, Savic, Godín, Filipe Luis (Dk. 109 Lucas Hernandez), Gabi, Augusto (Dk. 46 Carrasco), Koke(Dk. 116 Thomas), Saul, Griezmann, Torres
TEKNİK DİREKTÖR: Diego Simeone

GOLLER: Dk. 15 Ramos, Dk. 79 Carrasco
SARI KARTLAR: Carvajal, Navas, Torres, Casemiro, Ramos, Gabi, Danilo, Pepe

-reklam01-