Arda'lı Atletico 'Barça'ladı!

Arda'lı Atletico 'Barça'ladı!
Şampiyonlar Ligi'nde iki İspanyol takımını karşı karşıya getiren maçta, gülen taraf Atletico Madrid oldu. 1-1 biten ilk maçın rövanşında rakibini konuk eden Atletico, rakibini 1-0'la geçti adını yarı finale yazdırdı.

Arda Turan ve Diego Costa'nın sakatlıkları nedeniyle oynamadığı maça çok hızlı başlayan taraf Atletico Madrid oldu. Henüz 5. dakikada Adrian Lopez'in şutu direkten döndü. Pozisyonun devamında Koke Barcelona ağlarını havalandırırken; takımını da 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Başkent ekibi, 11 ve 19'uncu dakikalarda bir kez daha gole yaklaştı. David Villa'nın 2 şutu da direkten döndü. Atletico'nun ilk yarıdaki üstünlüğü sürerken, yıldız ismi Iniesta'nın 500'üncü maçına çıktığı Barcelona zaman zaman etkili olsa da gol bulamadı ve devre 1-0 Atletico Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Barcelona etkili başladı. Messi, Neymar ve Xavi ile gol pozisyonları yakalayan Barcelona, buna karşın kaleci Courtois'i geçemedi.

Barcelona'nın alışa geldik baskılı oyununa 2. yarıda da izin vermeyen Atletico Madrid, zaman zaman tehlikeli ataklar gerçekleştirmesine karşın maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-0 Atletico Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi. Atletico, İspanya Ligi'nde de şampiyonluk için çekiştiği rakibini Şampiyonlar Ligi'nden elerken yarı finale yükseldi.

Şubat 2010'dan bu yana Barcelona ile oynadığı maçlarda ilk kez rakibini yenen Atletico Madrid; 1992'de adı Şampiyonlar Ligi olarak değişen turnuvada 1973/74'ten bu yana ilk kez yarı finale çıktı. Atletico ayrıca, Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen turnuvada ilk kez yarı finale kaldı.

ATLETİCO MADRİD: 1 - BARCELONA: 0

Stat: Vicente Calderon
Hakem: Howard Webb

Atletico Madrid:
Courtois, Godin, Filipe Luis, Miranda, Juanfran, Gabi, Koke, Tiago, Raul Garcia, Adrian (Dk. 61 Diego Ribas), David Villa (Dk. 79 Cristian Rodriguez)
TEKNİK DİREKTÖR: Diego Simeone

Barcelona:
Pinto, Daniel Alves, Bartra, Jordi Alba, Mascherano,  Xavi, Busquets, İniesta (Dk. 72 Pedro), Cesc Fabregas (Dk. 60 Alexis), Messi, Neymar
TEKNİK DİREKTÖR: Gerardo Martino

Gol: Dk. 5 Koke (Atletico Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 17 Busquets, Dk. 90+2 Mascherano, Dk. 90+3 Alves (Barcelona), Dk. 90+1 Koke (Atletico Madrid)