'Ufuk'ta ışık az!

'Ufuk'ta ışık az!



Türkiye Kupası tarihinin en ilginç maçlarından biri TT Arena'da oynandı.

Yedek kadroyla çıktığı Gaziantep BŞB karşısında oynadığı futbolla taraftarını mutlu edemeyen Cim Bom, rakibiyle 2-2 berabere kalınca maç penaltılara gitti.

Kaleci Ufuk Ceylan'ın yıldızlaştığı seri penaltı atışlarını zor da olsa 6-5 kazanan Galatasaray, maçtan da 8-7 galip ayrılarak üst tura yükseldi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda, PTT 1. Lig ekibi Gaziantep BŞB'yi konuk eden Galatasaray, normal süresi 2-2 berabere biten maçı penaltı atışları sonunda 8-7 kazandı ve 5. tura yükseldi.

TT Arena'da az sayıda taraftar önünde oynanan mücadeleye Galatasaray yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. İlk dakikaları forse eden Galatasaray, bir türlü istediği fırsatı yakalayamazken, 20. dakikada gelişen Gaziantep BŞB atağında İbrahim'in vuruşu direkten döndü. Kalesine önemli bir tehlike atlatan Cim Bom, bu pozisyonun hemen ardından da 22. dakikada Engin Baytar'la golü buldu. 35. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Nordin Amrabat da kaleciyi çalımlayarak skoru 2-0'a getirdi.

ASLAN ŞOKA GİRDİ

İlk yarı bu skorla geçerken ikinci yarıda bambaşka bir Gaziantep BŞB vardı. Devrenin başlamasıyla gol için yüklenen konuk ekip, 61. dakikada Ufuk'tan dönen topu Sinan'ın ağlara göndermesiyle farkı bire indirdi. İlerleyen dakikalarda bir çok gol fırsatı yakalayan Galatasaray, özellikle Bruma ve Amrabat'la bu fırsatları harcadı. Dakikalar 84'ü gösterirken de Antep'in aradığı gol geldi. Hızlı gelişen Gaziantep BŞB atağında penaltı noktasına yakın bir noktadan Serdar Deliktaş'ın şutunda top ağlarla buluştu ve skor 2-2 oldu.

Bu arada Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin 90 dakika boyunca hiç oyuncu değişikliği yapmaması dikkat çekti.

UZATMALAR HIZLI BAŞLADI

90 dakikası 2-2'lik eşitlikle biten maçın uzatma dakikalarına hızlı giren Galatasaray'ın 91'de bir golü ofsayt nedeniyle sayılmazken 92. dakikada da Aydın'ın vuruşu direkten döndü. Bu arada 94. dakikada Gökhan Zan'ın çizgiden çıkardığı top G.Saray için şans anıydı. 115. dakikada ise Umut Bulut'un şutunda kaleci Onur mutlak bir gole izin vermedi ve maç penaltılara gitti.

UFUK KALESİNDE DEVLEŞTİ
Karşılaşmadaki çekişme, iki takımın 9'ar vuruş kullandığı penaltılar bölümüne de yansıdı.

İlk iki vuruşta Emre Çolak ve Ceyhun Gülselam'la gol bulan Galatasaray karşısında konuk ekip, İbrahim Ferdi Coşkun ve Sinan Özkan kaleci Ufuk Ceylan'ı geçemedi. Sarı-kırmızılılar, 2-0 öne geçerek önemli bir avantaj elde etmesine karşın, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Abdullah Halman, Ramazan Altıntepe ve Serdar Deliktaş'la diğer üç vuruşta topu filelerle buluşturdu.

Galatasaray'ın üçüncü penaltısını Umut Bulut kaçırırken, dördüncü penaltıyı ise Yekta Kurtuluş gole çevirdi. Ancak 5. vuruşta Sabri Sarıoğlu da başarılı olamadı ve 5'er penaltı vuruşları tamamlandığında skorda 3-3'lük eşitlik oluştu.

Altıncı vuruşlara geçildiğinde, Galatasaray'da Dany, konuk ekipte de Cihan Can penaltı atışlarından faydalanamadı. Yedinci ve sekizinci vuruşlarda, Galatasaray'da Gökhan Zan ile Amrabat, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da ise Erkam Reşmen ile Vedat Budak fileleri havalandırdı.

Dokuzunca vuruşlara gelindiğinde, Bruma Galatasaray adına penaltıyı gole çevirirken, konuk ekipte İsa Akgül kaleciyi geçemedi ve penaltılar Galatasaray'ın 6-5 üstünlüğüyle sonlandı.

(Ligtv.com.tr)

GALATASARAY: 8 - 7 : GAZİANTEP BŞB

STAT: TT Arena
HAKEM: Mustafa Öğretmenoğlu

GALATASARAY: Ufuk Ceylan, Dany, Ceyhun Gülselam, Gökhan Zan, Hakan Balta (Dk. 115 Yiğit Gökoğlan), Aydın Yılmaz (Dk. 105 Umut Bulut), Yekta Kurtuluş, Engin Baytar (Dk. 99 Sabri Sarıoğlu), Bruma, Emre Çolak, Amrabat
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

GAZİANTEP BŞB:
Onur Bulut, Erkam Reşmen, Cihan Can, Deumi (Dk. 13 Ferit Cömert), İsa Akgöl, Sinan Özkan, Ali Sakal (Dk. 82 Abdullah Halman), İbrahim Ferdi Coşkun, Ramazan Altıntepe, Kenan Aslanoğlu (Dk. 74 Vedat Budak), Serdar Deliktaş
TEKNİK DİREKTÖR: Hasan Özer

GOLLER:
Dk. 22 Engin Baytar, Dk. 35 Amrabat (Galatasaray), Dk. 61 Sinan, Dk. 84 Serdar (Gaziantep BŞB)

PENALTI GOLLERİ: Emre Çolak, Ceyhun Gülselam, Yekta Kurtuluş, Gökhan Zan, Amrabat, Bruma (Galatasaray), Abdullah Halman, Ramazan Altıntepe, Serdar Deliktaş, Erkam Reşmen, Vedat Budak (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

SARI KARTLAR: Dk. 34 Erkam Reşmen, Dk. 58 Kenan Aslanoğlu, Dk. 76 Cihan Can, Dk. 82 Sinan Özkan (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Dk. 69 Gökhan Zan, Dk. 105+1 Yekta Kurtuluş, Dk. 117 Ceyhun Gülselam, Dk. 120 Dany (Galatasaray)