Aslan'a Tofaş darbesi (ÖZET)

Video yükleniyor...

Galatasaray LH, Tofaş'a 98-87 mağlup oldu...

Türkiye Basketbol Ligi 11. hafta maçında TOFAŞ, deplasmanda Galatasaray Liv Hospital'ı 98-87 yendi.

Bu sonuçla TOFAŞ ligde 4. galibiyetini elde ederken, Galatasaray Liv Hospital 5. mağubiyetini yaşadı.

Karşılaşmaya iyi başlayan konuk ekip, Samet, Patterson ve Wood'un basketleriyle 5. dakikada 14-6 öne geçti. Skor üretmekte zorlanan ve hücumda da zayıf kalan sarı-kırmızılı takım karşısında Elonu ve Wood ile sayı bulmaya devam eden Bursa temsilcisi, ilk periyodu 25-14 önde bitirdi.

Etkili oyununu ikinci periyoda da taşıyan TOFAŞ, Samet'in basketiyle 13. dakikada farkı 14 sayıya (17-31) çıkardı. Ender'in basketleriyle toparlanan Galatasaray Liv Hospital, bu oyuncu ve Kerem Gönlüm'ün de katkısıyla 10-0'lık seri yaparak, 14. dakika tamamlanırken farkı 4 sayıya (27-31) düşürdü. Ancak dış atışlarda iyi bir isabet yüzdesiyle oynayan konuk takım, soyunma odasına 46-38 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Galatasaray Liv Hospital Micov ve Aroyyo ile üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste basketler buldu. Sarı-kırmızılı takım, Micov'un 8 ve Aroyyo'nun 3 sayısıyla 11-2'lik seri yakaladı ve 23. dakikada 49-48 öne geçti. Üçlük atışlarda Pocius ve Sinan ile skor üretmeye devam eden Galatasaray Liv Hospital, savunmada Wood'u durdurmayı başaramadı. Wood, bu periyotta 9'u dış atıştan olmak üzere, 15 sayı kaydederken, TOFAŞ son periyoda da 73-67 önde girdi.

Son periyoda 6-0'lık seriyle başlayan Galatasaray Liv Hospital, 31. dakikada skoru eşitledi: 67-67. Ancak dar bir rotasyonla mücadele eden sarı-kırmızılı takım karşısında etkili performansını devam ettiren TOFAŞ, Wood, Harris ve Elonu'nun sayılarla 38. dakikada farkı 8 sayıya (83-91) çıkardı ve kalan sürede rakibine geri dönüş şansı vermeyerek, maçtan 98-87 galip ayrıldı.

Karşılaşmada TOFAŞ'tan Wood 33 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Patterson ve Samet Geyik de 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Galatasaray Liv Hospital'da ise Micov'un 23, Ender Arslan'ın 17 ve Kerem Gönlüm'ün 11 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Konuk ekip, dış atışlarda kullandığı 26 şutun 13'ünde isabet sağlarken, Galatasaray Liv Hospital ise üç sayı çizgisi gerisinden kullandığı 21 atışın 9'unu sayıya çevirebildi.

Bu sezon yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle kadrosundaki birçok oyuncuyu kaybeden ve hafta içinde THY Avrupa Ligi'nde Yunanistan'ın Olympiakos ekibini yenerek Top 16 turuna kalan Galatasaray Liv Hospital, TOFAŞ karşısında da zorlu maçta görev yapan Arroyo, Sinan Güler, Pocius, Micov, Young, Kerem Gönlüm ve Ender Arslan ile mücadele etti. Bu oyuncuların dışında sadece genç oyuncu Göktürk Ural 35 saniye görev aldı.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulanan Zoran Erceg ise forma giyemedi.

- Wood'a tepki gösteren taraftarlar, sahaya yabancı madde attı

Karşılaşmada üçüncü periyodun sonunda, TOFAŞ oyuncusu Wood'a tepki gösteren Galatasaraylı taraftarlar, sahaya yabancı madde attı.

Periyodun son saniyesinde üç sayılık basket atan Wood'un sevincine, taraftarlar tepki gösterdi. Kenara giden Wood, el hareketleriyle tribünlerin tepkisine karşılık verince, taraftarlar TOFAŞ bencine doğru yabancı madde attı. Suratına gelen bir yabancı madde nedeniyle Wood'un yüzünde kanama olduğu görüldü.

Bu sırada salonda üst üste iki kez anons yapılırken, Galatasaray Liv Hospital idarecileri taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Karşılaşma kısa bir aranın ardından devam etti.

Galatasaray Liv Hospital: 87 - TOFAŞ: 98

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Fatih Söylemezoğlu, Özlem Yalman, Ahmet Tatlıcı

Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 11, Sinan Güler 9, Pocius 9, Micov 23, Young 7, Kerem Gönlüm 11, Ender Arslan 17, Göktürk Ural

TOFAŞ: Wood 33, Patterson 17, Harris 5, Samet Geyik 17, Elonu 11, Barış Güney 3, Tayfun Erülkü 8, Qvale 4

1. Periyot: 14-25

Devre: 38-46
3. Periyot: 67-73