Aslan yeniden zirvede

Aslan yeniden zirvede
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kasımpaşa'yı 3-2 yenen Galatasaray, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etmesi sonrası haftayı lider kapattı.

Şampiyonluk mücadelesi veren takımların karşılaştığı haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler, Sow'un 90+1. dakikadaki golüyle sahadan 3 puanla ayrıldı. Webo'nun soldan pasında ceza alanı içinde topa gelişine sert ve düzgün vuran Sow, meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu.

Haftaya 2. sırada başlayan Galatasaray, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçta Kasımpaşa'yı, 52. dakikada Selçuk İnan, 55. dakikada Umut Bulut ve 65. dakikada Burak Yılmaz'ın kaydettiği gollerle 3-2 yendi.

Puanını 55'e yükselten sarı-kırmızılılar böylece geçen hafta Beşiktaş'a bıraktığı liderlik koltuğuna yeniden oturdu. 54 puanda kalan Beşiktaş 2. sıraya geriledi, 53 puanlı Fenerbahçe ise 3. sıradaki yerini korudu.

İstanbul Başakşehir, 68. dakikada geriye düştüğü Gençlerbirliği karşısında, Visca'nın 84, Doka'nın 87 ve 90+4'üncü dakikalarda attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Trabzonspor, konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u Cardozo ve Deniz Yılmaz'ın golleriyle 2-0 geçti. Karadeniz temsilcisi bu sonuçla ligin ikinci yarısında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığı 5 lig maçından da galibiyete ulaştı.

Sergen Yalçın'ın yönetimindeki Medicana Sivasspor, ligin formda ekibi Bursaspor'u sahasında 4-1 gibi farklı bir skorla geçerek kötü gidişata son verdi. Dört maç aradan sonra üç puanla tanışan evsahibi takıma galibiyeti getiren golleri Batuhan Karadeniz (2), Burhan Eşer ve Chahechouhe attı.

Ligde küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Çaykur Rizespor, Caner Osmanpaşa'nın 28. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda Kweuke, Obraniak ve Sercan Kaya'nın golleriyle 3-0 ile geçti.

Mersin İdmanyurdu engelini tek golle geçen Gaziantepspor ise üst üste 2. maçını kazandı. Erdem Şen'in ilk yarıdaki golüne engel olamayan Mersin İdmanyurdu'nun mağlubiyet serisi 4 maça çıktı.

Haftanın diğer maçlarında ise Balıkesirspor, sahasında Eskişehirspor'u 4-1, Torku Konyaspor da deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 1-0 ile geçti.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında 27 gol atıldı. Beş maçı ev sahibi takımlar kazandı, 4 karşılaşma ise misafir ekiplerin üstünlüğüyle sona erdi.

Gol krallığı yarışında, Beşiktaşlı Demba Ba, Bursasporlu Fernandao ve Trabzonsporlu Cardozo, 15'er golle ilk sırada yer alıyor. Bu üçlüyü, 14 golle Galatasaraylı Burak Yılmaz, 12 golle de Akhisar Belediyesporlu Gekas izliyor.