Arsene Wenger'e uyarımızdır...

Video yükleniyor...

Tarih yaşanırken yazılır, Arsenal tarihinde de Arsene Wenger sayfalarca yer tutar… Kulüp tarihinin ve bugün itibariyle İngiltere Premier Lig’in en uzun süre görevine tutunan teknik direktörü Arsene Wenger, 1996’dan beri oturduğu koltukta bugün sıkıntılı günler geçiriyor.

Arsenal 13 haftada 4 galibiyet alırken sadece 3 kez mağlubiyet görmüş, şampiyonlar liginde gruptan çıkmayı garantilemiş olarak West Bromwich deplasmanında saha çıktığında, Arsenal taraftarlarından “Wenger istifa” sesleri yükseldi. Ardından da “Arsene, anılar için teşekkürler ama hoşça kal demenin zamanı geldi” yazan bir pankart açıldı.

Arsenal, taraftarların mutsuzluklarına rağmen sahadan 1-0 galip ayrılsa da, huzursuzluk aslında sadece yeni başlıyordu.

İstifa seslerini duysa da, maçın heyecanı altında pankartı görmemişti Arsene Wenger. Basın toplantısında medya mensuplarından öğrendiği pankart, Wenger’i oldukça üzmüş ve sinirlendirmişti.

Arsene Wenger’in Arsenal’inin daha önce de lige sıkıntılı başladığı sezonlar oldu, Şampiyonlar ligi başarısına rağmen, Arsenal taraftarı daha 13. haftada neden istifa sesleri ile ayaklandı?

Taraftara göre, Arsenal, Wenger ile ne uzar ne kısalır görüntüsünden kurtulamayacak. Atılım yapmak, farklılaşmak, ezberlenmiş sezonları yeniden yaşamak istemiyorlar. Arsenal’de Wenger’in yerine yeni bir kana ihtiyaç olduğunu, Fransız teknik adamla yolların ayrılmasının zamanının geldiğini söylüyorlar. Ve sayıları azımsanacak gibi de değil

Öte yandan, Sir Alex Ferguson sonrası Manchester United’ı haline gelmek gibi korkunç bir riskin kendilerini bekliyor olma ihtimalini gözden kaçırdıkları konusunda bir uyarı yapmakta fayda görüyoruz.

Arsene Wenger’in koltuğu sallana dursun, Arsenalli futbolcuların da işleri başlarından aşkın görünüyor… Geçtiğimiz günlerde, çok iyi araba kullandığını iddia eden 3 Arsenal futbolcusu, Welbeck, Ramsey ve Cazorla, trafiğe kapalı alanda, Arsenal kadın futbol takımının futbolcuları Alex Scott, Jordon Nobbs ve Annalese Ferrari ile “kim daha iyi araç park eder” yarışına girdiler.

Küçük bir detay vardı; Analese Ferrari futbolcu değil, otomobil profesyonel sürücü, ancak beylerin bu durumdan haberi yok…

Arsene Wenger’e tutkumuz futbol ekibi olarak sesleniyoruz, futbolcuların aklını biraz futbola doğru çeksen iyi edersin…