Arsenal'dan Rumlara tokat

Arsenal'dan Rumlara tokat

Arsenal stadyum menajeri Mark Pearce, "İngiltere İçişleri Bakanlığı, stadyuma KKTC bayrağı asılmasında bir sakınca görmedi" dedi.  Mete Ahmet isimli Kıbrıslı Türk'ün gittiği tüm Arsenal maçlarına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC bayrağı götürmesi Rumlar'ın tepkisine neden oldu. Tepkiler üzerine konuyla ilgili açıklamada bulunan Arsenal takımı, Rumları büyük hayal kırıklığına uğrattı. Taraflara gönderilen Arsenal stadyum menajeri Mark Pearce imzalı yazılı açıklamada, kombine bilet sahibi Mete Ahmet tarafından Arsenal Stadyumu'na asılan KKTC bayrağı ile ilgili şikayetlerin her geçen gün artmasının ardından, konunun İngiltere İçişleri Bakanlığı'na danışıldığı duyuruldu.

"İngiltere İçişleri Bakanlığı stadyuma KKTC bayrağı asılmasında bir sakınca görmedi" denilen açıklamada, "Arsenal yetkilileri, İçişleri Bakanlığı'nın ardından, KKTC temsilciliği ile de görüşmelerde bulundu ve KKTC temsilciliği daha önce yaşanan hukuki davalar hakkında kulübü bilgilendirdi" ifadeleri kullanıldı. Daha önce Londra metrosunda Kuzey Kıbrıs reklamı verilmesine karşı açılan davada mahkemenin Kıbrıs Türkleri'nden yana karar aldığı da belirtilen açıklamada, tüm bu bilgiler ve yapılan değerlendirmelerin sonucunda, Kıbrıslı Türk Mete Ahmet'in Arsenal takımı maçlarında KKTC bayrağı asmasının engellenemeyeceği ifade edildi. Şikayetçi olan taraftarlara dönük açıklama, "Bu mektup istediğiniz cevap değilse de, bu hassas konuda kulübümüzün önceliklerini göz önüne almanızı umuyoruz" ifadeleriyle son buldu.

Arsenal'i KKTC bayrağı konusunda açıklama yayınlamak zorunda bırakan Mete Ahmet, KKTC bayrağı ile Rum gazeteleri ve İngiltere'de yer alan Yerel Olay Gazetesi'nde de gündeme gelerek, Arsenal maçlarından daha çok konuşulmaya başladı. Koyu bir Arsenal taraftarı olduğunu ifade eden Mete Ahmet, "9 yaşımda dayımla birlikte, Arsenal maçlarına gitmeye başladığım. KKTC bayrağını ilk kez 1994 yılında Copenhagen'deki final maçında astığım. Geçtiğimiz yılki Dünya kupası finalinde de Paris'te bayrağımızı astım. Arsenal yeni stadyuma taşınınca, üzerine Arsenal yazdığım KKTC bayrağıyla maçlara gitmeye başladım. Şikayetler ortaya çıkınca, görevliler benimle görüştü ve sorun çözülene kadar bayrağı getirmemem konusunda uyarıldım. Daha sonra Arsenal avukatları, İçişleri Bakanlığı ve Türk temsilcilerle görüşerek, bayrağı asmamın yasaklanamayacağı sonucuna vardı ve bayrağı asmama izin verildi" şeklinde konuştu.

Ahmet, "Arsenal stadyumunda, KKTC bayrağının engellenmesi, İngiltere dahil diğer tüm ülke bayraklarının da yasaklanmasıyla mümkün. Bu nedenle bayrak asma yasaklanamaz. Diğer İngiliz takımlarını destekleyen Türkler de bayrağımızı stadyuma asabilir. 13 yaşında Eren ve 15 yaşında Şükrü isimli iki oğlum ve ortağı olduğum işyerindeki Kıbrıslı arkadaşlarımla birlikte Arsenal maçlarına gidiyoruz. Aynı zamanda Fenerbahçe fanatiğiyim. Fenerbahçe ve diğer Türk takımları İngiltere'ye geldiklerinde, bu maçlara da KKTC bayrağı ile gittim" diye konuştu.  Mete Ahmet'in arkadaşı Selim Hasan da, "Artık usandık. Maçlarda tüm dünyanın bayraklarını görüyoruz. Bizimkini de görmek istiyoruz. KKTC'yi çok tanıyan yok. Bilsinler böyle bir ülke ve bu ülkede yaşana çok sayıda Kıbrıslı Türk var. Bu meseleye devam edeceğiz" dedi.

Mete Ahmet ve arkadaşı Selim Hasan bundan sonra herkesin yanında bayraklarını götüreceklerini umduklarını ifade ederek, "Biz olay olsun, televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde tartışılan bir konu olsun, diye yapmadık bunu. Biz sadece takımımızı seyretmek ve bayrağımızı asmak istedik. Rumlar büyüttü bu konuyu, biz değil" diyerek, diğer takımların Türk taraftarlarından da bayraklarını maçlara götürmelerini istediler.