"Arsenal maçında dersimizi aldık"

"Arsenal maçında dersimizi aldık"
Galatasaray  Yardımcı Antrenörü Gabriele Pin, derbi maçta Fenerbahçe'ye karşı aldıkları galibiyetin morallerini oldukça yukarı taşıdığını ve bu performanslarını UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Borussia Dortmund ile yapacakları karşılaşmada da tekrarlamak istediklerini söyledi.

Borussia Dortmund maçı öncesi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen basın toplantısına, soğuk algınlığı geçirmesi nedeniyle teknik direktör Cesare Prandelli katılamadı. Prandelli'nin yerine, yardımcısı Gabriele Pin medya mensuplarının karşısına çıktı.

Prandelli'nin selamlarını getirdiğini ve İtalyan teknik adamın rahatsız olduğu için gelemediğini aktaran Pin, "Kendisini tedbir amaçlı dinlendirmek istedik. Tetkikler yaptırmak için hastaneye gitti. Ama antrenmanda takımın başında olacağını söyleyebilirim. Umarım çabuk bir şekilde iyileşir" ifadelerini kullandı.

- "Borussia Dortmund maçı bizim için çok önemli"


Gabriele Pin, yarın Borussia Dortmund ile yapacakları maçla ilgili olarak, "Bizim için her Şampiyonlar Ligi maçı gibi çok önemli bir karşılaşma. Gerçekten büyük önem taşıyor. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da takip ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ligde Fenerbahçe karşısında önemli bir derbi maçı kazandıklarını hatırlatan Pin, "Buraya çok önemli bir galibiyetin ardından geliyoruz. Bu galibiyet takımımızı özgüven olarak üst düzeye çıkarabilir. Her maç adım adım ilerleyerek, gelişme göstererek devam etmek istiyoruz. Umarım yarın da maçımız iyi geçer" diye konuştu.

- "Arsenal maçı bizim için bir dersti"


Gruptaki ikinci maçlarında Arsenal'e 4-1 yenildiklerini hatırlatan Pin, bu müsabakadan dersler çıkardıklarını vurguladı.

Arsenal maçının kendileri için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu savunan Pin, şunları kaydetti:

"Çünkü bizim için bir dersti ve bu maçtan bir şeyler öğrendik. Tabii ki takımlarda sistem önemli olabilir ama daha önemli olan mantalitedir. Belki taktiksel anlamda daha iyi teknik direktörler ve takımlar görebilirsiniz ancak bu durum, burada gelişme gösteremeyeceğimiz anlamına gelmez. Çalışarak daha iyi seviyelere çıkıyoruz. Yeni bir takım grubu var. Giderek birbirimize kenetleniyoruz. Üstüne kata kata gidip, gelişmeleri göreceğiz."

Galatasaray takımının son maçlarındaki sistemini devam ettirip ettirmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Gabriele Pin, "Son dönemde birden fazla sistem denedik. Bu, maçtan maça değişiyor. Rakibin kondisyonuna göre, maçtaki taktiksel anlayışa göre değişiklik gösterebiliyor. Son sistemimizi (dörtlü savunma) denemeye devam edeceğiz. Takıma denge getirdiğini düşünüyoruz. Oyuncularımız da buna alıştı" yanıtını verdi.

- "Borussia Dortmund ciddi bir rakip"

Gabriele Pin, yarın karşı karşıya gelecekleri Borussia Dortmund'un güçlü ve ciddi bir rakip olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Borussia Dortmund, Avrupa futboluna son 2-3 sezonda yenilikler getiren bir ekip. Onlara karşı oynamak, bizi için çok önemli bir motivasyon kaynağı olabilir. Borussia Dortmund, rakibine bile prestij kazandıran bir rakip. Son dönemde gerçekten önemli işlere imza attılar. Ancak biz kendi futbolumuza bakacağız, kendi oyunumuzu oynayacağız. İyi bir skor elde etmek istiyoruz. Umarım yarın çıkacak sonuç bizim için sevindirici olur."