Arsenal kalecisi Petr Cech’in vazgeçilmez tutkusu Bateri çalmak!

Video yükleniyor...

Kalecilik sahadaki diğer pozisyonlara göre çok farklı bir bakış açısı getiriyor, belki en renkli karakterler, en farklı yaklaşımlar, en değişik hobiler kalecilerden geliyor.

Viktoria Plzen altyapısından yetişen, Sparta Prag ve Rennes'de forma giyen Çek kaleci Petr Cech, Cuducini'ye iyi bir yedek arayan Chelsea'nin radarına takıldı ve 7 milyon pound bonservis bedeli ile kulüp tarihinin en pahalı kalecisini İngiltere'ye getirdiler. Ancak daha sezon başlamadan, Cuducini sakatlandı. 2004-2005 sezonunun ilk maçında Manchester United karşısında kaleye geçen Petr Cech, aradan geçen süre zarfında onlarca ödül topladı, kafatasında oluşan çatlak nedeniyle ölümden döndü, rugby oyuncularının kaskını futbol sahalarına taşıdı, kupalara uzandı, talihsiz goller yedi ve artık Arsenal’in kale çizgisinde…

Petr Cech’i en ilginç kılan özelliği ise tutkusu: Bateri çalmak.

Takımının youtube sayfası kadar farklı televizyon kanalları için de bateri başına geçip şov yapan Petr Cech’in bateri tutkusu sadece evinde kendince yaptığı bir hobiyi aştı. 2014 yılında BBC televizyonu için, Queen grubunun efsane bateristi Roger Taylor ile bir araya gelmek oldu. Bu kadar büyük bir ustanın yanında eline baget almak, elbette büyük bir özgüven gösterisi ama bunun da altından kolaylıkla kalktı.

2012’de ülkesinde düzenlenen bir müzik festivalinde kendi grubu Eddie Stoilov ile birlikte sahneye çıktı ve baterisiyle konsere dahil oldu.

Bir kaleci için, takımın en arkasında yer alan bir adam için, belki de en alışılmış yer, bir rock grubunun bateri koltuğudur; sahada durduğu yer ile sahnede durduğu yer arasındaki inanılmaz benzerlik…