Chelsea zirveyi karıştırdı (ÖZET)

Video yükleniyor...

Premier Lig haftanın maçında Arsenal, evinde Chelsea'ye 1-0 mağlup oldu. Gök maviler bu galibiyetle zirveyi karıştırdı. Leicester 5 hafta sonra tekrar liderlik koltuğuna otururken, Arsenal lider girdiği haftayı Manchester City'nin ardından 3. sırada tamamladı.

Emirates'de oynanan karşılaşmaya iki takımda istekli bir oyunla başladı. Temponun eksik olmadığı dev maçın 17. dakikasında Arsenal, Theo Walcott'un ceza sahası içine yaptığı ortaya Chelseali oyuncuların elle müdehale ettiğini düşünen Arsenalli oyuncular pozisyondan penaltı beklerken, Chelsea, Diego Costa ile kontra atağında kalktı. Rakip ceza sahasına doğru topu sürerken Arsenalli Per Mertesacker, Costa'yı sert bir hareketle durdurunca maçın hakemi Mark Clattenburg, tereddütsüz kırmızı kart ile Alman defans oyuncusunu oyundan attı. 10 kişi kalan Arsenal'e Chelsea cezayı 23. dakikada İspanyol forveti Diego Costa ile kesti. Ceza sahasına yapılan ortaya düzgün vuruş yapan Costa, Chelsea'yi depaslamda 1-0 öne geçirdi. 10 kişi kalan Arsenal, beraberlik için yüklendiği Chelsea kalesinde aradığı golü bir türlü bulamayınca Chelsea, Emirates'te güçlü rakibini 1-0 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet aldı.

Arsenal'in Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil, bu maçta 100. kez Arsenal forması giydi.

Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Arsenal, lider çıktığı karşılaşmadan puan kaybıyla ayrılarak zirve yarışında önemli bir kayıp yaşadı. Oldukça kötü bir sezon geçiren Chelsea, 28 puanla 13. sıraya yükseldi.

(Ligtv.com.tr)