El ele bir üst tura!

El ele bir üst tura!
Şampiyonlar Ligi temsilcimiz Galatasaray'ın da yer aldığı D Grubu maçında Arsenal evinde Dortmund'u konuk etti. 
 
Karşılaşma boyunca üstünlüğü elinden bırakmayan İngiliz ekibi maçı 2-0 kazandı. Maça çok hızlı bir başlangıç yapan Arsenal henüz 70. saniyede golü buldu. Londra temsilcisinin genç oyuncusu Yaya Sanogo takımını 1-0 öne geçirdi. 

Golden sonra da oyun üstünlüğü Arsenal'in elindeydi ancak takımlar bulduğu pozisyonları gole çeviremedi ve iki ekip soyunma odalarına 1-0'lık sonuçla gitti. İkinci yarı başladığında Arsenal skoru korumak ve farkı arttırmak Dortmund ise gol veya goller atıp maçı çevirmek istiyordu. Ancak ikinci devrede de topun hakimi Arsenal'dı. 57. dakikada sahneye çıkan Alexis Sanchez skoru 2-0'a getirdi ve takımını rahatlattı. 

Golden sonra konuk ekip Dortmund'un etkili atakları olsa da skor değişmedi ve Arsenal sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından grubun lideri Dortmund 12 puanda kalırken, Arsenal puanını 10'a yükseltti ve liderlik şansını son maça taşıdı. Bu sonuçla geçen maçta gruptan çıkmayı garantileyen Dortmund'un ardından Arsenal de bir üst tura çıkmayı garantiledi.