Ve Arjantin yarı finalde!

Ve Arjantin yarı finalde!

undefined

Dünya Kupası'nda herkesin sürpriz beklediği Belçika, Arjantin'e direnemedi.

Messi önderliğindeki Tangocular, Belçika'yı Higuain'in harika golüyle 1-0 devirdi ve adını yarı finale yazdırdı.

Maça çok hızlı giren Arjantin, aradığı golü çok erken buldu. Henüz 8. dajkikada savunmadan seken topa gelişine harika vuran Higuain, Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. İlerleyen dakikalarda da oyunun hakimi Arjantin'di. Messi önderliğinde farkı açacak fırsatlar da yakalayan Tangocular, ilk yarıda bu fırsatları değerlendiremedi ve devreye 1-0 önde girdi.

İkinci yarıda ise daha iyi bir Belçika vardı. Lukaku ve Mertens'in oyuna girişiyle hareketlenen Belçika, özellikle Fellaini'nin hava hakimiyeti sayesinde beraberlik golüne yaklaştı. Bu arada 55. dakikada kontra atağa çıakan Arjantin'de Higuain'in vuruşunda top üst direkten dışarı gitti. 90+4. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Messi, topu Courtois'e nişanlayınca Arjantin 2. golden oldu.

Kalan süre Belçika'ya beraberlik için yeterli olmayınca, mücadele Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Arjantin böylece 1990 Dünya Kupası'ndan sonra ilk kez yarı finale yükseldi.

Arjantin: 1 - Belçika: 0

Stat:
Nacional
Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

Arjantin: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Martin Demichelis, Jose Maria Basanta, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Ezequiel Lavezzi (Dk. 71 Rodrigo Palacio), Angel Di Maria (Dk. 33 Enzo Perez), Lionel Messi, Gonzalo Higuain (Dk. 81 Fernando Gago)

Belçika:
Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel Van Buyten, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Kevin Mirallas (Dk. 59 Dries Mertens), Eden Hazard (Dk. 75 Nacer Chadli), Divock Origi (Dk. 59 Romelu Lukaku)

Gol:
Dk. 8 Gonzalo Higuain (Arjantin)

Sarı kartlar: Dk. 53 Eden Hazard, Dk. 68 Toby Alderweireld (Belçika), Dk. 75 Lucas Biglia (Arjantin)

(Ligtv.com.tr)