Arena'nın geliri Bursaspor'un olacak

Arena'nın geliri Bursaspor'un olacak
Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılan 45 bin kişilik stadın gelirleri 10 yıl boyunca, aylık 60 bin lira bedelle Bursaspor’a devredildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İl Özel İdaresi binasında yapılan Ocak ayı olağan meclis toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 45 bin kişilik stadın tüm gelirlerinin olduğu gibi Bursaspor'a bırakılmasına için yetki verildi. Yetkilendirme, mecliste grubu bulunan tüm partilerin oy birliğiyle yapıldı.

Alınan kararın hayırlı olması dileğinde bulunan Altepe, Bursaspor’un şehrin en önemli markası olduğunu ve kamu yararına faaliyet gösterdiğini anlattı.

Bursaspor Kulübü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak sözleşme sonrasında uygulamanın yürürlüğe gireceğini ifade eden Altepe, stadın Bursaspor'a devredilmesine ilişkin Konya ve Kayseri örneklerini incelediklerini söyledi.

Altepe, kiralamanın nasıl yapılabileceğini detaylarıyla tespit ettiklerini belirterek, "Bursaspor için en uygun kira bedelini belirledik. Kiralama, Bursaspor Kulübüne aylık 60 bin lira bedelle 10 yıl boyunca yapıldı. Tüm işletmeleri ticarethaneleriyle birlikte kulübe devretmiş bulunuyoruz. Açılışı da belediye olarak inşallah biz yapacağız" dedi.

Stadın açılış maçı için Barcelona'yı getirmeyi düşündüklerini de açıklayan Altepe, "Durum kesinlik kazanmadı fakat yüksek ihtimal taşıyor. Açılış maçı için gün belirlemeye, program oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.