Arda'nın kaderi seçimde belli olacak

Arda'nın kaderi seçimde belli olacak
Barcelona'da 18 Temmuz'da yapılacak kulüp başkanlığı seçiminin ardından, Arda Turan'ın İspanyol temsilcisinde forma giyip giymeyeceği belli olacak.

Katalan basınında yer alan haberlere göre, Barcelona'da başkanlık seçiminin yapılacağı tarihe kadar kulübü yöneten idari kurul, yeni başkanın beklenmesi gerektiğine kanaat getirerek Arda Turan'ın transferinin altına imza atmadı.

İdari kurula başkanlık eden Ramon Adell'in, kulübün son başkanı ve 18 Temmuz'daki seçimin adaylarından Josep Maria Bartomeu ile Atletico Madrid arasında anlaşma sağlanmasına rağmen, Arda Turan'ın transferine imza atmayı uygun görmediği belirtildi.

Haberlerde, Bartomeu ile Atletico Madrid ve Arda arasında anlaşma sağlanması nedeniyle Barcelona'nın rahat olduğu ve Arda'nın İspanyol ekibiyle sözleşme imzalamasının 18 Temmuz'un sonrasına sarkabileceği ileri sürüldü.

Barcelona'da yeni kulüp başkanının, beklenenin aksine Bartomeu olmaması halinde, Arda'nın transferinin zora girebileceği de vurgulandı.

Sport gazetesi ise teknik direktör Luis Enrique'nin özel isteğiyle transferi gündeme gelen Arda'nın, 5 Temmuz Pazar gününe kadar Barcelona ile sözleşme imzalama olasılığı olduğunu, milli futbolcunun kadroya katılmasıyla Barcelona'da yaratıcılık ve rekabetin artacağını öne sürdü.

El Mundo Deportivo gazetesi de transferin olumsuz sonuçlanması halinde Arda'nın İngiltere Premier Lig'e gidebileceğini ve özellikle Chelsea'nin Türk futbolcuyu istediğini yazdı.