Arda Turan: "Barcelona'da yeterince süre..."

Video yükleniyor...

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, hiçbir takımdan çekinmediklerini ve her takımı yenebilecek güçte olduklarını söyledi.

Ay-yıldızlı ekibin hedefinin her turnuvada yer almak olduğunu aktaran Arda, "Biz, kimseden çekinmiyoruz, herkese saygı duyuyoruz. Her takımı yenebiliriz. Ülkemizin gurur duyacağı bir futbol oynayacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve sonuçlarını göreceğiz. 2008'de saniyelerle finali kaybettik. Belki Avrupa şampiyonu olabilirdik. Yine sonuna kadar böyle hayaller kuruyoruz ama zor bir grubun içindeyiz. Rakiplerimiz bizden daha favori durumda. Sonuna kadar pes etmeyerek, elimizden geleni sahaya yansıtacağız." diye konuştu.

Arda Turan, ay-yıldızlı ekibin genel havasını değerlendirerek, oyuncuların gayet mutlu olduğunu vurgulayarak, "Oyuncular olarak gayet mutluyuz. Hem kamp programı hem bulunduğumuz ortam hem de iştahımız ve arzumuz çok iyi. Genç kardeşlerimiz insani bakımdan gerçekten çok iyiler. Ülkenin formasının kıymetini biliyorlar. Diğer konuları hocamız değerlendirecek. Hepimiz için kritik günler geliyor. Kadro aşağı düşecek. Emre Mor'un özel ve yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Bizim ülkemizde oynamayı tercih ettiği için kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İspanya'da gayet iyi bir sezon geçirdim"
Barcelona ile geçirdiği sezonu değerlendiren Arda Turan, La Liga'da iyi bir sezon geçirdiğini söyledi.

Barcelona'daki performansının Türkiye'ye farklı yansıdığını dile getiren ay-yıldızlı takımın kaptanı, şunları kaydetti:

"Milli takımda hangi durumdaysam o durumdayım. İspanya'da gayet iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Altı ay forma giyemeyen birisi için Barcelona'da bu kadar maç oynayabilmek kolay bir şey değil. Oradan buraya yansıyanlar da bizim fazla yansıtmalarımız gibi geldi ama yine de olsun. Gayet iyi durumdayım. Ben, ne bir starım ne de bir star adayıyım sadece Türk Milli Takımı için elimden geleni yapacak bir oyuncuyum."

Arda Turan, Barcelona'daki takım arkadaşlarıyla EURO 2016'yı konuştuklarını anlatarak, "Her gün bunun şakasını yapıyoruz ve birbirimizle uğraşıyoruz. Hatta İspanyollar bana başarı dilediğinde Rakitic, 'Çok fazla başarı dilemeyin. Ne oluyor?' demişti. Bunlar güzel şeyler. Önemli olan ülkemizin bayrağını bu seviyelerde temsil edebilmek. Güzel ve keyifli anlar olacak. Umarım gruplar sonunda daha mutlu olan taraf biz oluruz." açıklamasında bulundu.