"Arda ilk geldiğinde..."

"Arda ilk geldiğinde..."
Ortaya koyduğu futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Marca’nın düzenlediği organizasyonda biri İngiliz devi Manchester United’la, diğer ikisi de Real Madrid’de olmak üzere 3. kez elde ettiği Altın Ayakkabı’yı aldığı için çok mutluydu. Yıldız golcü, “Her zaman en iyi futbolcu olmak istiyorum ve bunun için çalışacağım. Benim kafamda en iyisi olmak var ve buna ulaşacağım. Adım adım tarihimi yazıyorum. Kariyerimi sonlandırdığımda en iyiler arasında olduğumu görmek istiyorum. Eminim ki de olacağım” dedi.
'Arkadaşlarım olmadan asla'

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Emilio Butragueno ve takım arkadaşları Casillas, Ramos ve Gareth Bale’i de tören salonunda görünce “Bu kadar çok kişi beklemiyordum” diyen Ronaldo, “Takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum çünkü onların yardımı olmadan Altın Ayakkabı’yı kazanamazdım. Ayrıca aileme, taraftarlara ve bana dünyanın en iyi takımında oynama şansı verdiği için kulübüme teşekkür ediyorum” diye konuştu. Futbolcu olarak aldığı bireysel ödüllerden memnun olduğunu saklamayan Portekizli, şunları söyledi:

“Benim için bu ilk Altın Ayakkabı gibi. Özel bir gün. Real Madrid’e geldiğim günden beri benim yanımda olanlarla bu ödülü paylaşmak istiyorum. Burada önümde daha çok yıllar var ve en iyisini vermeye çalışacağım. Maçlarda en iyiyi vermeye, goller atmaya ve asistler yapmaya devam edeceğime söz veriyorum.”

‘Başarımın keyfini çıkarıyorum’

Real Madrid’in bu sezon erken yakaladığı üst düzey futbolla ilgili soruya Ronaldo, “Birçok kişi Real Madrid’in en iyi kadroya sahip olduğunu söylüyor ama bunun için sezon sonunu görmek gerekir. Eğer hiçbir şey kazanamazsak en iyi sezon olmayacağı kesin ama ben bu yıl iyi şeyler kazanacağımızın heyecanını taşıyorum. İşler iyi gidiyor ve mutluyuz. Teknik direktörümüz, futbolcuları daha iyi tanıyor, iyi bir başlangıç yaptık. Topa ne kadar çok sahip olursak o kadar çok gol pozisyonu yaratıyoruz. Lig, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası’nda maç maç düşünerek her turnuvada çok uzak hedeflere ulaşabilecek bir takıma sahibiz. Şu anda bireysel ödülleri düşünmüyorum ama şu iyi zamanın da keyfini çıkarmak istiyorum” cevabını verdi.

‘İsterlerse seve seve kalırım’

29 yaşındaki futbolcu, 33 yaşına geldiğinde Real Madrid ile sözleşmesinin sona ereceğini ve o zamana kadar burada oynamak istediğini dile getirerek “Ben kendimi genç hissediyorum. 33 yaşımdan daha uzun oynamak istiyorum. Eğer başkan beni isterse birkaç yıl daha kalırım” diye konuştu.

‘Hiçbir ödül beni şaşırtmaz’

“Altın Top ödülü kazanmamak seni şaşırtır mı?” sorusuna Ronaldo, “Beni hiçbir şey şaşırtmaz. Son 6, 7, 8 yıldır beni hiçbir şey şaşırtmıyor. Her türlü sahneye hazırlıklı olmak gerekir. Çok mutluyum ve riyakar olmayacağım. Real Madrid’de 3. Altın Top ödülünü elbette kazanmak isterim ama bununla ilgili herhangi bir saplantım yok. Önümde zaman var ama iyi işler yapıp, gollerimi atıyorum” diye yanıt verdi.

‘Her maçta gol atamam’

La Liga’da bu sezon 10 maçta 17 gol atarak gol krallığı yarışında rakiplerinin uzak ara önünde olan Ronaldo, “İyi oynamak ve gol atmak hoşuma gidiyor. Ama bu her zaman olacak bir şey değil. Kimse her maç gol atamaz. Gol kaçırdığım zaman kendime kızıyorum ama sonra dostlarımla birlikte olduğumda her şey geçiyor” dedi.

Ronaldo'dan Arda Turan yorumu: Arda Atletico ile büyüdü ve gelişti

İspanya’daki gururumuz Arda Turan’ın ortaya koyduğu performans hakkında konuşan Ronaldo, “Arda çok beğendiğim bir oyuncu. İlk geldiğinde fazla dikkatimi çekmemişti ama Atletico büyüdükçe o da büyüdü futbolunu daha da çok geliştirdi. Zaman zaman karşı karşıya geliyoruz ancak geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde forma giyememesi onun için tabii ki büyük şanssızlıktı. Ona kariyerinde başarılar diliyorum” dedi.

İstanbul’a hayran kaldım

Galatasaray’la İstanbul’da karşılaştığımızda atmosfere hayran kalmıştım. Taraftarlar gerçekten takımlarına inanılmaz destek veriyorlar. Hatta Galatasaray’la müthiş bir doksan dakika yaşatmıştık. İstanbul’a daha önce de gittim, şehir beni büyüledi. Türkiye’yi ve İstanbul’u ziyarete yine geleceğimi belirtmek isterim.

Türkiye şaşırttı fakat...
Türk Milli Takımı’nın aldığı sonuçlarla ilgili fazla bir şey söyleyemem ama grupta sürpriz sonuçların alındığı bir gerçek. Ama sadece Türkiye’nin grubunda sürpriz sonuçlar alınmıyor. Gariptir ki bir çok grupta bir çok ülke ya isteneni veremiyor ya da beklenenden daha iyi bir performans ortaya koyuyor. Ama beklemek lazım daha çok maç var..

Mendes’ten transfere açık kapı

Ronaldo’nun kariyer planlamasına önemli katkılar sağlayan menaceri Jorge Mendes oyuncusuyla gurur duyduğunu belirterek, “Bu Ronaldo’nun üçüncü Altın Ayakkabı’sı. Umarım gol krallıkları yaşamaya devam eder. O sadece futbola konsantre oluyor. İşini yapmaya çalışıyor. Real Madrid’de çok mutlu, uzun yıllar burada kalmak istiyor. Fakat futbolda kesin konuşmak olmaz. İleride ne olacağını kestirmek zor. Ronaldo’nun en büyük hedefi dünyada tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olmak” şeklinde konuştu.

O artık bir fenomen!

ESM’in (European Sports Media) Türkiye ayağı olarak bu ödül töreni Cristiano ile üçüncü birlikteliğimiz oldu. Ama inanın istediğimizi almak için bu defa bayağı zorlandık. Nedeni ise basit. O artık bir fenomen haline geldi. Artık dünyada bir Ronaldo markası var ve bu marka müthiş derecede pazarlanıyor. Çok iyi hatırlıyorum ilk Altın Ayakkabı ödül töreninde Ronaldo’nun doğduğu, büyüdüğü şehre gitmiştik: Madeira’ya. Herkes Portekizli futbolcuyla bire bir istediği işi yapabilmişti. Madrid’deki ikinci seremonide ise işler biraz daha zorlaşmıştı ki bu defa 2 gün önce öyle bir organizasyonla karşılaştık ki, birlikte seyahat ettiğim usta objektif Yusuf Dursun bile endişeliydi... Onlarca koruma, basına kısıtlamalar ve en önemlisi Ronaldo’ya yaklaşmak imkansız gibi. Buna rağmen, daha önce yaşadığımız tecrübeler bize yol gösterdi. Ronaldo ile zaten tanışıyoruz ve daha da önemlisi menaceri Mendes’le ilişkilerimiz oldukça eskiye dayanıyor. Fanatik’te 2 kez tam sayfa kapak olan süperstar, düzenlenen soru-cevap turunun ardından, onca gazeteci arasında nezaketen de özel isteğimiz için zaman ayırdı. Gösterdiğimiz Fanatik manşetlerini hatırladı, gülümsedi... Bu özel poz için de yüzlerce meslektaşın şaşkın bakışları arasında kendisine teşekkür ettik ve başarılar diledik.

(Fanatik)