"Arda dengeleri bozuyor"

"Arda dengeleri bozuyor"
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Türk futbolcu Arda Turan'ı överek, takımda belirleyici oyuncularından biri olduğunu söyledi.

Simeone, La Liga'nın 24. haftasında yarın sahasında Almeria'ya karşı oynacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Simeone, geçen hafta Celta deplasmanında alınan 2-0'lık yenilginin nedenlerinden birinin, sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen Arda Turan olduğu ifade etti.

Basın toplantısında Arda'dan övgüyle bahseden Simeone, "Arda'nın yokluğu farklı, çünkü dilediğinde oyunu rahatlatan, hücumu boşluklara yayan bir özelliği var. Arda'nın çok iyi bir takımı birleştirme yeteneği var. İyi olduğunda dengeleri bozuyor" dedi. 

Simeone'nin, Torres yorumu
Arjantinli teknik adam ayrıca, yarınki Almeria maçında yedeklerde başlaması beklenen Fernando Torres için şunları söyledi:

"Fernando çok iyi durumda. Bazı maçlarda da gördüğümüz gibi, hızlı hücuma çıkıp, son metrelerde iyi depar atıyor, takımı iteleyici özelliği var. Bu bizim ihtiyacımız olan bir özellik. Geçen maçta iyi oynamadı ama diğer maçlarda yine bu özelliklerini devam ettirmesini bekliyoruz." 

Simeone, şampiyonluk yarışında lider Real Madrid'in 7, ikinci sıradaki Barcelona'nın 6 puan gerisine düşen Atletico Madrid'in rakiplerinin sezon başında da belirttiği gibi Valencia ve Sevilla olduğunu hatırlattı. 

"Bizim öncelikli hedefimiz daha önceden de söylediğim gibi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak" diyen Atletico Madrid Teknik Direktörü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Valencia çok iyi gidiyor. Sevilla'da teknik direktör Emery'nin çalışması sayesinde büyüyor. Bu takımların bizim en büyük rakiplerimiz olduğundan emindim ve şimdi de eminim. Aynı zamanda çok fazla gelişen ve iyi oynayan Villarreal de ortaya çıkabilir."