Gencer'den çarpıcı açıklama

Gencer'den çarpıcı açıklama
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, kulübü daha iyi noktalara getirdiklerini, görevden kaçmadıklarını belirterek, kendilerine "Tüm çalışmalarını durdurun" denildiğini söyledi.

Gencer, kulübün Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 30 Haziran'da seçim kararı aldıklarını hatırlattı.

Antalyaspor'da 1994 yılından itibaren çeşitli kademelerde görev aldığını hatırlatan Gencer, görevden kaçmadıklarını vurguladı.

Gencer, göreve gelirken projelerinin 3 yıllık olduğunu dile getirerek, "Bu 3 yıl tamamlanmadan genel kurulun verdiği güven oyunu hiçe sayarak 'tüm çalışmalarınızı durdurun' dediler. Görevden kaçan biz değiliz." ifadelerini kullandı.

Gencer, 22,5 milyon dolar borç ve bin 250 seyirci sayısı ile devraldıkları Antalyaspor'u 27 milyon dolar borç ve 50 bin 580 passolig taraftar sayısı ve UEFA'ya oynayabilecek bir kadro ile devredeceklerini söyledi.

Antalyaspor'u olduğu yerden daha kötü bir yere götürmediklerini tam tersine daha iyi noktalara getirdiklerini anlatan Gencer, "Cesaretimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Verilecek destekler engellenmesine rağmen yönetim kurulu olarak projelerimizi gerçekleştirerek gücümüzden hiçbir şey kaybetmedik. Tek suçumuz Antalya'yı futbol şehri yapmamız, dünyaya açılmamız ve marka değeri olarak herkesin önüne geçmemiz. Bize Antalya siyaseti 'dur' dedi." diye konuştu.

Gencer, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan özür dilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bakanı ilgilendiren Antalya Stadını içeren basın açıklaması yapmıştım. Bu konudan dolayı kendisinden özür diliyorum. O basın açıklamasını ben kendim yapmadım. Benden istendiği için yapmıştım. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı da bilgilendirdim. Bakanı da bilgilendirmesi için rica ettim."