Anderlecht'ten Balıkesir'e

Anderlecht'ten Balıkesir'e
Balıkesirspor, Belçika temsilcisi Anderlecht'in Venezuelalı orta saha oyuncusu Ronald Alejandro Vargas Aranguren ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde, Vargas'ın UEFA Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan, Belçika liglerinde 5 yıl ter döken bir oyuncu olduğunu söyledi.

İyi bir futbolcu transfer ettiklerini, Vargas'ın gelecek yıllarda Balıkesirspor'a yararlı olacağına inandıklarını belirten Aktürk, "Bu oyuncunun transferi kolay olmadı. Teknik heyetimiz, transfer komitemiz büyük çaba harcadı. Yaklaşık 70 günlük bir çalışmanın sonucunda Vargas, Balıkesirspor'u tercih etti. Yaptığımız ve yapacağımız transferlerle Türk futbolunda ses getireceğiz. Ele avuca sığmayan bir takım oluşturuyoruz. Lig başladığında herkes bizi heyecanla izleyecek" dedi.


Aktürk
, 4 yeni yabancı oyuncu transfer ettiklerini vurgulayarak, "Jabbie ile 5 yabancımız oldu. Orta sahaya, defans ve ileriye dönük oynayabilecek bir yabancı oyuncu daha alarak, transferi noktalayacağız" ifadesini kullandı.

Bosna Hersekli kaleci Hasagic'in Türk vatandaşlığına geçişiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını anlatan Aktürk, "Sorunun aşılmasını bekliyoruz. Gerçekleşirse sözleşme imzalayacağız. Çözülmezse teşekkür edeceğiz, çünkü yabancı statüsünde oynatmak istemiyoruz" diye konuştu.

Vargas ise Balıkesirspor'da en iyi performansını ortaya koyacağını dile getirerek, "Takımın kazanacağı her maç bizim için önemli. AEK ve Sevilla da beni istedi ancak Türkiye'de oynamak istediğim için buradayım. Burada kendimi daha geliştireceğime inanıyorum" dedi.