Aslan'ın rakibi namağlup lider

Video yükleniyor...

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda eşleştiği Belçika temsilcisi Anderlecht'in Avrupa kupalarında önemli başarıları bulunuyor.

Özellikle 1970 ve 80'li yıllarda Avrupa kupalarında etkili olan Belçika ekibi, ikişer kez Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupa'da şampiyonluk yaşadı. Bir defa da UEFA Kupası'nı kaldıran mor-beyazlı takım, Belçika Ligi'nde 33, Belçika Kupası'nda 9, Belçika Süper Kupası'nda ise 12 kez gülen taraf oldu.

Son dönemde önemli bir başarısı olmayan Anderlecht, şu anda UEFA kulüp sıralamasında 43. basamakta yer alıyor.

Avrupa'da 356 maça çıktı
Anderlecht, Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupa Galipleri Kupası, UEFA Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 156 maç yaptı.

Mor-beyazlı ekip, çıktığı 356 müsabakada, 159 galibiyet, 73 beraberlik ve 124 mağlubiyet aldı. Anderlecht, geçen sezon mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta 1 beraberlik, 5 mağlubiyet alarak kötü bir grafik çizdi. 

Liginde namağlup lider
Belçika Ligi'nde son 4 sezonun şampiyonu Anderlecht, temmuz ayının sonunda başlayan ve 5. haftası geride kalan ligde 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak, namağlup liderliğini sürdürüyor. Mor-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 9 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Kosova asıllı Arnavut teknik adam Besnik Hasi'nin çalıştırdığı Anderlecht'in ligde yaptığı maçlarda Sırp forvet Aleksandar Mitrovic, en golcü oyuncu olarak dikkati çekiyor. Ligdeki 5 maçta da forma giyen Mitrovic, 3 gol kaydetti.

Galatasaray'ı iki kez 5-1'lik skorlarla yendi
Anderlecht, 1976-77 sezonu Kupa Galipleri Kupası ikinci turunda Galatasaray ile karşılaştı.
Belçika ekibi, iki karşılaşmada da sarı-kırmızılı takımı 5-1'lik skorlarla mağlup etti.

Maçlarını Constant Vanden Stock Stadı'nda oynuyor
Anderlecht, maçlarını Constant Vanden Stock Stadı'nda yapıyor.

Başkent Brüksel'de bulunan ve 1917'de yapılan stat, 1983'te yenilendi. Toplam 26 bin 361 kişilik kapasitesi bulunan stada, uluslararası karşılaşmalarda 21 bin 845 kişinin alınmasına izin veriliyor.

Doğal çim zemini bulunan statta, kış aylarında alttan ısıtma yapılıyor.

Kadrosu
Anderlecht'in kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Silvio Proto, Thomas Kaminski, Nicaise Kudimbana, Davy Roef

Savunma: Fabrice N'sakala, Olivier Deschacht, Bram Nuytinck, Chancel Mbemba, Michael Heylen, Herve Matthys, Anthony Vanden Borre

Orta saha: Andy Najar, Luka Milivojevic, Denniz Praet, Steven Defour, Sacha Kljestan, Federico Vico, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Samuel Bastien, Wigor Do Nascimento

Forvet: Matias Suarez, Gohi Bi Zoro Cyriac, Oswal Alvarez, Frank Acheampong, Aaron Leya Iseka, Nathan Kabasele, Aleksandar Mitrovic