Anadolu Efes'in yeni patronu açıklandı!

Anadolu Efes'in yeni patronu açıklandı!
Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Anadolu Efes, 2010-2011 sezonunda takımda görev alan başantrenör Velimir Perasovic ile yeniden anlaştı.

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezon İspanya'nın Laboral Kutxa takımını THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e taşıyan tecrübeli başantrenörle 2 yıllık sözleşme imzalandığını bildirdi.

Oyunculuk kariyerinin ardından 2003-04 sezonunda Hırvatistan'ın KK Split takımında antrenörlük kariyerine başlayan Perasovic, daha sonra Sevilla, Estudiantes, Valencia, Cibona Zagreb, Anadolu Efes ve Laboral Kutxa'da görev aldı.

2013-14 sezonunda Valencia ile ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşayan Perasovic, Cibona Zagreb'in başında iki lig şampiyonluğu ve Hırvatistan Kupası sevinci yaşadı. Velimir Perasovic, ayrıca Laboral Kutxa takımına İspanya Kupası'nı kazandırmıştı.

2010-2011 sezonunda kısa dönem çalıştı
Velimir Perasovic, 2010-2011 sezonunda da Anadolu Efes'i kısa süreliğine çalıştırdı.

Lacivert-beyazlı kulüp, sezon boyunca alınan istikrarsız sonuçların ardından Perasovic ile sezon bitmeden yollarını ayırmıştı. Anadolu Efes, Velimir Perasovic yönetiminde Avrupa Ligi'nde Top 16 turuna kalırken, 7 galibiyet ve 9 yenilgi almıştı.

Anadolu Efes, Perasovic yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti.