Anadolu Efes'e ödül

Anadolu Efes'e ödül
Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu Pınar Karşıyaka'ya kaptıran Anadolu Efes, geride kalan sezonda Türk oyunculara en çok süre veren takım oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen "Türk Sporcuların Yetişmesine Katkı Veren Kulüpleri Teşvik Projesi" ilgili değerlendirme sonuçlandı.

TBF'den yapılan açıklamaya göre, Anadolu Efes'in Türkiye Ligi karşılaşmalarında Türk basketbolculara en çok süre veren kulüp olduğu belirtilerek, söz konusu proje kapsamında lacivert-beyazlıların Türk milli takımlarında yer alan 24 yaşından küçük oyuncularına önemli süreler verdiği vurgulandı.

Anadolu Efes'te Türkiye Basketbol Ligi'nde en çok süre alan oyuncu 20 yaşındaki Cedi Osman oldu. Genç oyuncu, ligde sezon boyunca 21 dakika 38 saniye ortalama süreyle oynadı. Birkan Batuk, 16 dakika 38 saniye ortalamayla ikinci sırada yer alırken, genç oyunculardan Furkan Korkmaz 13 dakika 24 saniye, Okben Ulubay, 4 dakika 46 saniye ve Emircan Koşut da 4 dakika 42 saniye ortalamayla sahada kaldı.

Dusan Ivkovic yönetimindeki lacivert-beyazlı takımda Cenk Akyol, 6 dakika 32 saniye ve Deniz Kılıçlı da 6 dakika 22 saniye ortalama süre aldı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde Türk oyunculara en çok süre veren takım ödülünü alan Anadolu Efes, 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası'nı müzesine götürürken THY Avrupa Ligi'nde de çeyrek finale kadar yükseldi. Lacivert-beyazlı ekip, Türkiye Basketbol Ligi'nde de final oynayarak Türk oyunculara en üst seviyedeki organizasyonlarda şans tanıyan takım olma özelliğine de sahip oldu.

Lacivert-beyazlılarda Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz ve Emircan Koşut, 2015 Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Takımı'nın aday kadrosuna davet edildi.