Anadolu Efes, Limoges'a patladı (ÖZET)

Video yükleniyor...

THY Euroleague B Grubu 6. hafta mücadelesinde Fransa'nın Limoges takımını konuk eden Anadolu Efes, rakibini  92-74 mağlup etmeyi başardı

THY Avrupa Ligi B Grubu 6. hafta maçında Anadolu Efes, Fransa'nın Limoges takımını 92-74 yendi.

Karşılaşmaya Heurtel'ın basketleriyle 5-0'lık seri yakalayarak başlayan Anadolu Efes, boyalı alanı iyi savunurken, Limoges ilk 6 dakikada 5 sayı bulabildi. Laciver-beyazlılar, Diawara ve Gatens ile sayılar bulan konuk ekip karşısında, pota altında ürettiği sayılarla ilk çeyreği 25-20 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna etkili başlayan taraf Limoges oldu. Daniels'in serbest atışlarıyla bulduğu sayılarla farkı 2'e düşüren misafir takım, 14. dakikada durumu 29-31'e getirdi. Bu dakikadan sonra rakibine hücum şansı vermeyen Anadolu Efes, Heurtel, Duston ve Brown'un basketleriyle 15-0'lık seri yaparak, 18. dakikada 44-29 üstünlük elde etti ve soyunma odasına 51-35 önde gitti.

İkinci yarıda oyununu sertleştiren Fransa ekibi, arka arkaya bulduğu sayılarla 8-0'lık seri yakalayarak 22. dakikada farkı 8'e indirdi: 51-43. Alan savunmasında yeterli olamayan Anadolu Efes'e karşı Limoges, dışardan kolay şut buldu. Konuk ekip, 28. dakikada farkı 6'ya (55-49) kadar düşürünce Anadolu Efes Başantrenörü İvkovic, mola aldı. Mola dönüşü Brown ve Diebler ile toparlanan Anadolu Efes, son çeyreğe 70-57 üstün girdi.

Final periyodu karşılıklı basketlerle başladı. Duston ve Saric'le bulduğu basketlerle mücadeledeki üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, bu dakikadan sonra da Limoges'un kolay sayı bulmasına izin vermedi ve maçtan 92-74 galip ayrıldı.

Mücadelenin en skorer ismi 21 sayıyla Anadolu Efes'ten Derrinck Brown oldu. Limoges'ta ise en skorer oyuncu Yakhouba Diawara, 17 sayı kaydetti.

Öte yandan, 3. periyottaki mola sırasında Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ile oyuncu Alex Tyus arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Kenara aldığı oyuncuyu ayağa kalkarak sert şekilde uyaran Ivkovic'e, Tyus aynı şekilde karşılık verdi. Tyus başka bir sandalyeye oturarak Ivkovic'ten uzaklaştı. Ivkovic, tartışmadan sonra oyuncuya görev vermedi.

Maçın ikinci çeyreğinde ise ayağından sakatlanan Jayson Granger, sekerek kenara geldi. Granger ikinci yarıda forma giymedi.

Öte yandan, maçın başında, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Anadolu Efes: 92 - Limoges: 74

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Carlos Peruga (İspanya), Clemens Fritz (Almanya)

Anadolu Efes: Heurtel 20, Birkan Batuk, Diebler 12, Brown 21, Dunston 12, Cedi Osman 7, Saric 10, Tyus 2, Granger 5, Furkan Korkmaz 3, Doğuş Balbay

Limoges: Schaffartzik 7, Westermann 11, Diawara 17, Boungo-Colo 2, Traore 12, Gatens 9, Zerbo 4, Camara, Daniels 12

1. Periyot: 25-20

Devre: 51-35

3. Periyot: 70-57