Anadolu Efes farka koştu! Seri şimdi 1-1! (ÖZET)

Video yükleniyor...


Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 91-70 yenerek durumu 1-1 yaptı.

Karşılaşmaya Cedi Osman'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle başlayan Anadolu Efes'e, Udoh'un pota altındaki etkili oyunuyla cevap veren Fenerbahçe, Antic'in 3. dakikada dış atıştan kaydettiği basketle 7-5 öne geçti. Savunmadaki sertliğini arttıran ve hızlı hücumlarla skor üreten sarı-lacivertliler, 7. dakikada Kalinic ile farkı 5 sayıya (17-22) çıkardı. Periyodun kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, konuk ekip ilk çeyreği 29-23 üstün tamamladı.

Müsabakanın ikinci periyoduna etkili başlayan Fenerbahçe, 13. dakikada Ali Muhammed'in sayılarıyla farkı 9'a (27-36) çıkardı. Granger ve Brown ile skor üreten Anadolu Efes, 14. dakikada farkı 4 sayıya (34-38) indirdi. Etkili oyununu sürdüren ve pota altında Saric ve Dunston ile sayı bulan lacivert-beyazlılar, 18. dakikada Heurtel'in basketiyle 43-42 öne geçti ve soyunma odasına da 47-46 üstün gitti.

Etkili mücadelesini ikinci yarıya da taşıyan Anadolu Efes, Saric ve Dunston'un basketleriyle 6-0'lık seri yakaladı ve farkı 7 sayıya (53-46) çıkardı. Yaptığı baskılı savunmayla rakibine kolay sayı şansı tanımayan ve hücumda da iyi bir performans ortaya koyarak oyunun kontrolünü eline geçiren Anadolu Efes farkı 15 sayıya (67-52) çıkardı. Aldığı moladan sonra Udoh, Ali Muhammed ve Vesely ile üst üste basketler bulan sarı-lacivertliler, son dakika içerisinde farkı 10 sayıya (69-59) çekti. Çabuk toparlanan ve periyot sonunu iyi oynayan ev sahibi takım son çeyreğe de 73-59 üstün girdi.

Final periyoduna Birkan Batuk'un üç sayılık basketiyle başlayan Anadolu Efes, farkı 17 sayıya (76-59) çıkardı. Fenerbahçe, Melih Mahmutoğlu'nun basketleriyle toparlanmaya çalışırken, lacivert-beyazlı ekip 34. dakikada Heurtel'in üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği basketle skoru 82-62 yaptı. Kalan sürede de üstün mücadelesini sürdüren ev sahibi takım, salondan 91-70 galip ayrıldı ve final serisinde durumu eşitledi.

Anadolu Efes'te on yedişer sayıya imza atan Heurtel ve Granger maçın en skorer isimleri olurken, ev sahibi takımda Cedi Osman da 16 sayıyla öne çıktı. Fenerbahçe'de ise Udoh ve Antic on dörder sayıyla dikkati çekti.

Toplam 4 galibiyet elde eden takımın şampiyonluğa ulaşacağı serinin üçüncü maçı 7 Haziran Salı günü Ülker Sports Arena'da oynanacak.

Serinin ilk maçını Fenerbahçe 87-85 kazanmıştı.

Datome ve Hickman yabancı kontenjanına takıldı
Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes'e konuk olan Fenerbahçe'yi, taraftarı yalnız bırakmadı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, yoğun güvenlik önleminin alındığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda tribünlerde kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Taraftarlar, takımların ısınmaya çıkmasıyla sarı-lacivertli oyunculara ve teknik heyete sevgi gösterilerinde bulundu.

Fenerbahçe'de Datome ve Hickman yabancı kontenjanına takıldı. Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic maç kadrosunda, yabancı oyunculardan Antic, Bogdanovic, Vesely, Sloukas ve Kalinic'e yer verdi.

Öte yandan, Fenerbahçeli taraftarların bir bölümü, maçta bulunmayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlar yaptı. Taraftarlar, Yıldırım'a yönelik "Fenerbahçe babanın çiftliği değil." ve "Senin gibi başkan istemiyoruz." şeklinde tempo tuttu. Taraftarların bir bölümü ise Yıldırım lehine tezahüratlarda bulundu.

Anadolu Efes: 91 - Fenerbahçe: 70

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Murat Biricik, Zafer Yılmaz, Mehmet Serdar Ünal

Anadolu Efes: Heurtel 17, Doğuş Balbay 5, Cedi Osman 16, Saric 6, Dunston 10, Granger 17, Birkan Batuk 5, Brown 6, Furkan Korkmaz 2, Tyus 7, Ahmet Düverioğlu

Fenerbahçe: Ali Muhammed 10, Bogdanovic 6, Kalinic 5, Antic 14, Udoh 14, Melih Mahmutoğlu 6, Sloukas 2, Vesely 11, Berk Uğurlu, Egehan Arna 2, Barış Hersek, Ercan Bayrak

1. Periyot: 23-29

Devre: 47-46

3. Periyot: 73-59

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Basketbol Ligi

Maç Özetleri

Puan durumu