Amatör'den geldi, Premier Lig'i salladı!

Video yükleniyor...

Yıldızlar geçidi Premier Lig; dünyanın dört bir yanından futbolun en güzel vitrinlerinden birinde boy göstermeye gelmiş dev futbolcular, süper yetenekler… Tam bir futbol şovu sahneye konuluyor adeta…
 
12. hafta itibariyle Premier Lig’de gol krallığı tablosuna şöyle bir göz atarsanız, zirvede ne bonservis rekortmenleri Kevin de Bruyne ve Sterling, ya da Rooney veya Alexis Sanchez’i, Chelsea’nin Liverpool’un ünlü isimlerini göremeyeceksiniz. 12 haftada 12 gol kaydedip sezona yıldızları geride bırakarak başlayan süper golcü, Jamie Vardy’nin ismi karşılayacak sizi…
 
1987’de Sheffield’da doğdu Jamie Vardy ve futbol tutkusuyla küçük yaşta Sheffield Wednesday’in altyapısına girdi. Ancak 16 yaşına geldiğinde, kulübü tarafından yetersiz bulundu ve serbest bırakıldı. 
 
Jamie Vardy aslında profesyonel futbolcu olma hayalinden o gün vazgeçmişti. Alt liglerden takımlarla birkaç görüşme yaptı ama kısa süreli sözleşme imzalamak istemiyordu. Karbon fiber üreten bir fabrikaya işçi olarak girdi, amatör liglerde futbol oynamaya başladı. Ancak formasını giydiği her takımda harikalar yaratıyordu.
 
Halifax’ı umutsuz bir durumdayken ligde tutan adam oldu. Fletwood Town’u ise tarihinde ilk kez profesyonel liglere taşıyan kritik isimlerden biriydi. Jamie Vardy’nin bu inanılmaz formu, dikkatli gözlerin radarına takıldı ve erken davranan Championship takımı Leicester City, Jamie Vardy’i adeta kramponundan yakaladı. İngiltere tarihinde amatör liglerden bir futbolcuya ödenen en yüksek ücret rekoru ile 2012’de Leicester’in yolunu tuttu. 
 
Ertesi yıl Premier Lig’e yükselen takımının taraftarları tarafından “sezonun en değerli oyuncusu” seçildi. Ancak Premier Lig’deki ilk sezonunda onu tanıyanların bildiği Jamie Vardy’nin çok uzağında kaldı, sessiz ve golsüz… Sezonu sadece 5 golle tamamladı. 
 
Yeni sezonda Jamie Vardy, kim olduğunu herkese ilan etmeye oldukça kararlı bir sezon başlangıcı yaptı.
Üst üste 9 maçta gol atarak, Premier Lig’de bunu başaran ilk İngiliz oldu. 
 
Premier Lig’de rekor, 10 maç üst üste gol kaydeden Ruud Van Nistelroy’da… Bunu başarabilir mi?
Bir röportajda şöyle diyor Jamie Vardy: “Milyon yıl düşünsem, bunları yaşayabileceğim hiç aklıma gelmezdi. Sanırım şanslıydım ama emin olun ki çok çalıştım. Gerçekten çalışmaktan bahsediyorum: tam zamanlı bir iş, amatör ligde oynayabilmek için antrenmanlar ve maçlar… Ben şansımı çok çalışarak denedim”

Sabah 7’de kalkıp servisle işe gitmek, öğlen yemeğinde iş arkadaşları ile hafta sonu maçları üzerine sohbet etmek… 5 yıl önceki Jamie Vardy, bugünden baktığında elbette bir rüyayı yaşıyor. Baskıdan, zorluktan, yorgunluktan şikayet eden diğer Premier Lig futbolcularına ise gülüyor ve ekliyor; “Ben hiçbir şeyden şikayetçi değilim, hayat muhteşem bir şey!”