"Altyapımız kuvvetli"

"Altyapımız kuvvetli"
Beşiktaş İntegral Forex'in Başantrenörü Ahmet Kandemir, Genç ve Ümit Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonaları'nda aldığı derecelerin altyapının kuvvetli olmasından kaynaklandığını söyledi.

Sezon hazırlıklarını takımıyla Bolu Dağı'ndaki otelde sürdüren Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk basketbolunun tesis olarak çok büyük atılımlar yaptığını anlattı.

Basketbol kulüplerinin ekonomik açıdan ciddi gelirler elde etmeye başladığına dikkati çeken Kandemir, "Bütçeleri yükseldi. Bu sayede ülkemize daha kaliteli oyuncular gelmeye başladı. Altyapılar çok kuvvetlendi. Genç ve Ümit Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonaları'nda almış olduğu dereceler altyapıların daha kuvvetli olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Kandemir, Türkiye Basketbol Federasyonunun yabancı oyuncu kontenjanı konusunda bazı değişiklikler yaptığını hatırlatarak, "Geçen yıl kadromuzda 5 yabancı bulundurabiliyorduk ve 3'ünü aynı anda oynatabiliyorduk. Bu sezon 6 yabancı bulundurabiliyorsunuz ve 5'ni oynatabiliyorsunuz. Bu, bir değişim olacaktır. Kulüplerin nasıl reaksiyon vereceğini zaman içinde göreceğiz. Planımızı buna göre yapmıştık. Biz bunlara hazırız" ifadesini kullandı.

Federasyonun 10 yılda çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini anlatan Kandemir, federasyonun çalışmaları sayesinde kulüplerin geliri yükseldikçe kadrolarının da kuvvetlendiğini dile getirdi.

Kulüplere güzel sezon geçirmeleri dileğinde bulunan Kandemir, takım olabilme, beraber oynayabilme ve kazanma duygusunu birlikte yaşayabilen takımların rakiplerine göre bir adım önde olduklarını sözlerine ekledi.
-reklam01-