Altınordu'da ilginç sakal yasağı

Altınordu'da ilginç sakal yasağı
PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, teknik kadro ve öz kaynaklarından yetişen tüm sporculardan maçlara sakal tıraşı olarak çıkmalarını istedi.

Özkan, kulübün internet sitesinde yer alan yazısında, futbolla şan, mevki veya para için ilgilenmediğini belirtti. Futbola "İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu" sloganı için girdiğini bildiren Özkan, şunları kaydetti:

"Yarından itibaren sakalın her türlüsünü bırakmak yasaktır. Tüm teknik kadrolarımız ve A takımımıza katılan evlatlarımız dahil, öz kaynağımızdan olan her sporcu maçlara tıraş olmuş şekilde çıkacaktır. Hafta arası serbesttir. Öz kaynağımızdan olmayan, yani transferle direkt olarak A takımımıza gelen profesyonel futbolcularımız ise kirli sakal bırakabilirler. Ancak maç günleri sakal etraflarını toplamalarını istiyorum. Hele o uzun bırakılmış sakalları hiç istemiyorum."

Özkan, altyapıdaki oyuncuların maç ayakkabılarının tek renk ve siyah olacağını belirterek, "A takım devamlı kadrosuna giren evlatlara ayakkabı rengi serbest. Çünkü artık 'vitrin'de ama yine de pembe olmasa iyi olur" ifadesini kullandı.

15 yaş altı takımından itibaren tüm futbolculara diksiyon, doğru, güzel ve etkili konuşma dersleri vereceklerini kaydeden Özkan, herkesin haftada 1 ders almak zorunda olduğunu bildirdi.