Altınordu başkanı kararından dönmüyor

Altınordu başkanı kararından dönmüyor
TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, futbolcularının son 2 karşılaşmada ortaya koyduğu performansla "karakterli profesyoneller" olduklarını gösterdiğini, ancak yıl sonunda altyapıdan olmayan oyuncularla yollarını ayırma düşüncesinde bir değişikliğin bulunmadığını bildirdi.

Seyit Mehmet Özkan, kulübün internet sitesinde "Altınordu A Takımı Profesyonel Futbolcuları"na hitaben yer alan yazısında, takımın Adana Demirspor deplasmanında 2 defa geriye düşmesine rağmen müsabakada galibiyeti kaçıran ekip olduğunu belirtti.

Ligdeki son maçta Yeni Malatyaspor karşısında takımın tempolu, coşkulu ve cesaretli bir mücadele sergilediğini aktaran Özkan, futbolcularına hitaben şunları kaydetti:

"Size çok teşekkür ediyorum. Bir kere daha gösterdiniz ki her Türk gibi, onurumuz söz konusu olduğu zaman, yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bunu kendi yaşamımda ilk defa 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında görmüştüm. Tüm millet bir olmuştuk. Bir de en son bu 15 Temmuz'da. Halkımızın birlikteliği müthişti."

Özkan, yazısını şu ifadelerle sürdürdü:

"Siz hepiniz karakterli profesyoneller olduğunuzu tüm Türkiye futbol kamuoyuna gösterdiniz. İçinizde var olan ama bir sürü çöp düşünceler yüzünden ön plana çıkaramadığınız artı enerjinizi ortaya attınız. Şimdi bundan sonraki mesele, bunu nasıl sürdürülebilir hale getireceğiz, getireceksiniz? İşte bunun da yolu gerçek profesyonellikten geçiyor."

Futbolcuların başarılarının devamını dileyen Özkan, yazısının not bölümünde, "12 Eylül'de verdiğim karar neyse o. Aynen devam." ifadelerine yer verdi.

Seyit Mehmet Özkan, futbol takımının 3. haftada Bandırmaspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Bandırmaspor maçında Altınordu A Takımı formasını temsil eden futbol emekçileri, siz Altınordu Futbol Kulübünün ülkemiz için ne kadar değerli olduğunun farkında değilsiniz, olsaydınız bu kadar miskin, silik ve korkak maç çıkarmazdınız. Benim sizinle işim bitmiştir." ifadelerini kullanmış ve altyapıdan olmayan futbolcuların 2016 yılının son maçına çıktıktan sonra ara transfer döneminde takımdan ayrılmalarını istemişti.