Altın Top'u hedefliyor

Altın Top'u hedefliyor
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenalli Mesut Özil, FIFA Altın Top Ödülü'nü kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Alman basınına konuşan Özil, sakatlığının etkilerini geride bıraktığını belirterek, "Kendimi geliştirmeye ve sağlıklı kalmaya devam edersem, Altın Top Ödülü'nü gelecek yıllarda elime almayı hedefliyorum. Kendimi buna inandırdım. Doğru yoldayım" dedi.

Futbol kariyerinde önemli bir noktada olduğunu belirten Mesut Özil, "Dünya şampiyonu olmuş bir milli takımda ve Premier Lig'in en iyi kulüplerinden birinde oynuyorum. İngiltere'de futbol, İspanya veya Almanya'ya oranla daha fazla fiziksel güç gerektiriyor ama bu durum beni fiziksel olarak daha önce hiç olmadığım kadar iyi bir hale getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Milli düzeyde de başarılar hedeflediğini kaydeden Mesut, "Son dünya şampiyonu olarak 2016 Avrupa Şampiyonası'nı da kazanmak istiyoruz. Şu an Brezilya'daki Dünya Kupası'ndan daha güçlü bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bu sezon uzun bir sakatlık sürecinin ardından yeniden Arsenal'de forma giymeye başlayan Özil, iyileşmesinin ardından çıktığı 8 lig maçında 2 gol ve 5 asistle oynadı. Takımının Newcastle United ile geçen hafta sonu oynadığı maçta hasta olduğu için forma giymemesine rağmen aynı gün Almanya'da gece kulübünde görülen Mesut Özil, İngiliz basınında yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.