Almanya'dan Löw kararı

Video yükleniyor...

Alman Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün sözleşmesi 2016 yılına kadar uzatıldı.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach, Frankfurt'taki federasyon binasında düzenlediği basın toplantısında, Löw'ün sözleşmesini 2016 Avrupa Şampiyonası'na kadar uzattıklarını bildirdi.

Niersbach, Alman Milli Takımı'nın 2006 yılından bu yana Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında en iyi ilk 4 takım arasında yer aldığını belirterek, "Tüm bu başarılara Joachim Löw ve ekibinin emekleri sayesinde ulaştık. Löw, Hansi Flick, Andreas Köpke ve Oliver Bierhoff'a güvenimiz tam. Sözleşmeyi uzatarak, bu güveni de göstermiş olduk" dedi.

Löw de milli takımla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, takımın gelişmesine yardımcı olmanın kendisini olumlu yönde motive ettiğini söyledi. Löw, "Yolun sonunda değiliz, hep birlikte ulaşmak istediğimiz büyük hedeflerimiz var. DFB bize ve milli takımımıza ideal bir ortam sunuyor. Bize sunulan imkanlar ve duyulan güven için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Löw ile milli takım menajeri Oliver Bierhoff ve kaleci antrenörü Andreas Köpke'nin sözleşmeleri de 2 yıl uzatıldı.

Löw'ün yardımcı antrenörü Hans-Dieter Flick ise Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nın ardından 1 Eylül 2014 tarihi itibarıyla DFB'nin sportif direktörlüğüne getirilecek ve 2019 yılına kadar bu görevde kalacak.