Almanya sokaklara döküldü

Almanya sokaklara döküldü
Almanya'nın 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya'yı 7-1 yenerek finale yükselmesi ülkede büyük bir sevinçle karşılandı.

Karşılaşmayı Berlin'in sembolü olan tarihi Brandenburg Kapısı'nda izleyen binlerce taraftar, maçın ilk 30 dakikasında gelen 5 golün ardından final mutluluğu yaşadı.

Maçın bitiş düdüğüyle Almanya'nın büyük kentlerinde araçlarla konvoylar oluşturularak final coşkusu yaşandı.

- ''Çılgın bir sonuç''

Maçın yıldız futbolcularından Thomas Müller maç sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada 7-1 lik skorun beklenilen bir skor olmadığını sonucun ''çılgın bir sonuç'' olduğunu ifade etti.

Maçta hızlı top kazanıp bunları değerlendiren taraf olduklarını dile getiren Müller, ''Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama bu burda kaldı. Diğer maça bakacağız, kaliteli bir takımız. Kupayı almak istiyoruz'' dedi.

Öte yandan maçta bir golü bulunan Miroslav Klose ise dünya kupasında en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

- Medyanın değerlendirmesi

Bild gazetesi internet sitesinde, ''Teşekkürler sizi seviyoruz'' başlığını kullanarak, Brezilya karşısında tarihi galibiyet elde ederek finale yükselen futbolculara teşekkür etti.

Süddeutsche Zeitung ise "Almanya, Rio'ya Brezilya ise evine gidiyor''başlığına yer vererek, Brezilya'nın kendi evinde şampiyon olmak istediğini ancak Almanya'nın tarihi bir galibiyet elde ettiğini belirtti.

Kölner Express Gazetesi de teknik direktör Joachim Löw'ü kastederek, ''Jogi'nin gençleri tarih yazdılar'' başlığını kullandı.