Almanya rekor sever

Almanya rekor sever
Almanya, Yunanistan'ı 4-2 yenerek yarı finale yükselirken rekorlarını da geliştirdi.

Almanya, ilk kez dört gol atarak Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıktı. 2010 Dünya Kupası son 16'da İngiltere'yi 4-1 ve çeyrek finalde de Arjantin'i 4-0 yenen Almanya, Avrupa Şampiyonası yarı finalinde dört gol kaydetti.

Hollanda ve İspanya'yla birlikte üstüste 14 maç kazanarak bu alandaki rekoru paylaşan Almanya, Yunanistan'ı da yenerek galibiyet sayısını 15'e çıkardı. Panzerler, üstüste 15 maçını da kazanan Dünya'da ilk milli takım oldu.

Almanya Avrupa Şampiyonası'nda yedinci kez yarı finale yükseldi.
Yarıfinal uygulaması olmayan Euro 1980'i ilk dörtte tamamlayan Almanya, Avrupa Şampiyonası finallerine hiç bir zaman çeyrek finalde veda etmedi.

Almanya'yı 1-0 öne geçiren Philipp Lahm, 90'ıncı milli maçında beşinci golünü attı.

Almanya'yı 2-1 öne geçiren Sami Khedira, Euro 2012'de gol atan beşinci Real Madrid'li oyuncu oldu.

Almanya'yı 3-1 öne geçiren golü kaydeden Miroslav Klose, Euro 2012'de ilk kez rakip fileleri havalandırdı. Klose, Jürgen Klinsmann ve Rudi Völler'in ardından en az beş büyük turnuvada gol atan 3. Alman oyuncu oldu. Klinsmann 6 turnuvada gol atmayı başarmıştı.

Klose, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası finallerinde 17. golünü atarken; 18 gollü efsane Gerd Müller'in rekoruna iyice yaklaştı.

Dimitris Salpingidis, Euro 2012'de penaltıdan gol atan ilk oyuncu oldu. Bu aynı zamanda turnuvanın ikinci penaltısıydı. Yunanistan'ın Polonya ile oynanan açılış maçında kazandığı penaltıyı Giorgios Karagounis, değerlendirememişti.

ligtv.com.tr