Kabus bitti! Müthiş düello Almanya'nın! (ÖZET)

Video yükleniyor...



EURO 2016'da üçüncü yarı finalist, penaltılara giden maçta İtalya'yı 6-5 mağlup eden Almanya oldu.

Almanya, Avrupa Şampiyonları'nda bir kez daha yarı finalde! Tarihinde resmi maçlarda hiç yenemediği İtalya'yı bu kez deviren Panzerler, hem EURO 2012'nin intikamını aldı, hem de EURO 2016'da adını en iyi 4 takım arasına yazdırdı.

Dev kapışmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, her iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. İkinci yarıda dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlını koyan Almanya aradığı golü 65. dakikada Mesut Özil ile buldu. Mario Gomez'in akıl dolu pasında hareketlenen Hector'un ortasında topa son dokunan Mesut, Buffon'u avladı. 1-0 olduktan sonra Gomez ile gole çok yaklaşan Almanya'ya bu kez Buffon geçit vermedi. 

Beraberlik arayan İtalya aradığı fırsatı Boateang'in büyük hatası ile buldu. Şu ana kadar müthiş bir turnuva geçiren Bayern Münih'li yıldız, 78. dakikada kolları açık bir şekilde hava topuna çıkınca penaltıya sebebiyet verdi. Beyaz noktanın başına gelen Bonucci de temiz bir vuruşla skora denge getirdi. Böylece Manuel Neuer de EURO 2016'da ilk topu kalesinde çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca yarı finalisti belirlemek için uzatmalara geçildi.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Uzatma bölümü ve penaltılar
Uzatma bölümü de 1-1'lik beraberlikle tamamlanan karşılaşmada İtalya'ya penaltılarda 6-5 üstünlük sağlayan Almanya yarı finale çıktı.

Almanya'da Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng ve Hector penaltı atışlarını gole çevirdi, Müller, Mesut Özil ve Schweinsteiger vuruşlardan yararlanamadı. İtalya'da ise Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo, De Sciglio fileleri havalandırdı, Zaza, Pelle, Bonucci ve Darmian penaltı atışlarını kaçırdı.

EURO 2016 yarı finalinde Almanya, Fransa-İzlanda eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

ALMANYA - İTALYA
STAT: Stade de Bordeaux
HAKEM: Victor Kassai
 
ALMANYA: Neuer, Höwedes, Boateng, Hummels, Hector, Kimmich, Khedira (Dk. 16 Schweinsteiger), Kroos, Mesut Özil, Müller, Gomez (Dk. 72 Draxler)
TEKNİK DİREKTÖR: J. Löw

İTALYA: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini (Dk. 120+1 Zaza), Florenzi (Dk. 86 Darmian), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio, Eder (Dk. 108 Insigne), Pelle
TEKNİK DİREKTÖR: A. Conte

GOLLER: Dk. 65 Mesut Özil (Almanya), Dk. 78 Bonucci (Penaltıdan) (İtalya)

SARI KARTLAR: Dk. 56 Sturaro, Dk. 57 De Sciglio, Dk. 59 Parolo, Dk. 91 Pelle, Dk. 103 Giaccherini (İtalya), Dk. 90 Hummels, Dk. 112 Schweinsteiger (Almanya)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
EURO 2016 Avrupa Şampiyonası haberleri

EURO 2016 maç özetleri

Polonya Portekiz maç sonucu ve özeti

Galler Belçika maç sonucu ve özeti

Fransa İzlanda maçı canlı izle