Panzerler bileti uzatmada kaptı!

Panzerler bileti uzatmada kaptı!
undefinedundefined



2014 Dünya Kupası
2. Turunda Cezayir'i uzatmada bulduğu gollerle 2-1 yenen Almanya, çeyrek finale yükseldi. Panzerler, Fransa'ya karşı 4 Temmuz'da yarı finale yükselme mücadelesi verecek.

İlk büyük tehlike 9. dakikada Cezayir'den geldi. İsmi Trabzonspor ile anılan Slimani bir anda Almanya defansının arkasına sarkıp çaprazda kaleci Neurer'le karşı karşıya kaldı. Ancak Neuer, Slimani'nin vuruş açısını kapatırken, Cezayirli oyuncunun vuruşu Alman file bekçisine çarpıp kornere gitti.

17. dakikada Cezayir'in golü ofsayta takıldı. Ghoulam, sol kanattan arka direğe ortaladı. Çok iyi yükselen Islam Slimani, kafayı vurup topu ağlarla buluşturdu; ancak hakem ofsaytı belirledi.

İki dakika sonra da Cezayir gole yaklaştı. Soudani'nin ara pasında cezasahası sol içinde topla buluşan Ghoulam oldu. Neuer'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Top az farkla auta gitti.

41'de Almanya gole çok yaklaştı. Toni Kroos'un cezasahası dışından sert vuruşunda kaleci Rais M'Bolhi topu çeldi. Dönen topu Mario Götze ağlara göndermek istedi; ancak Cezayir file bekçisi bir kez daha kalesinde devleşti ve gol izni vermedi.

İlk yarı bu skorla sona ererken; ikinci yarıda Almanya daha etkili göründü. Buna karşın ilk dakikalarda daha organize gelenh taraf Cezayir oldu. Bu görüntüye karşın iki ekip de son dakikalara kadar net gol fırsatları bulamadı.

Maçın en net gol pozisyonunu 80'de Almanya yakaladı. Sonradan oyuna giren Sami Khedira'nın sağ kanattan penaltı noktası üzerine gönderdiği topa Müller çok iyi yükselip kafayı vurdu, kalecie M'bolhi müthiş refleksle topu çeldi. Dönen topu Mario Götze kaleye gönderdi, bu kez defans araya girip topun kaleye geçmesine izin vermedi.

82'de Müller bir dez hada gole yaklaştı. Yine Khedira'nın cezasahasına gönderdiği nefis ortada Müller topla buluştu. Nefis hareketle topu rakibinden kurtarıp, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kale yerine sağ direğin yanından auta gönderdi.

90'da Almanya bir kez daha gole yaklaştı. Lahm'ın cezasahasına ortasında altı pas üzerinde Bastian Schweinsteiger bomboş durumda kafayı vurdu, kaleci Rais B'Bolhi iyi yer tutatarak topu kontrol etti ve gol izni vermedi.

PANZERLER UZATMADA
Maçın normal süresi golsüz sona ererken, Almanya uzatmalara hızlı başladı. Henüz 90+2'de Müller'in sol kanattan getirip ortaya bıraktığı topa Schürrle dokundu, top Cezayir ağlarıyla buluştu ve Almanya 1-0 öne geçti.

Golün 121'i gösterirken, bu kez sahneye çıkan Djabou Cezayir'i ümitlendirdi. Ancak maçta başka gol olmadı ve Almanya Almanya, maçtan 2-1 galibiyetle ayrılarak çeyrek finale yükseldi ve Fransa'nın rakibi oldu. İki takım arasındaki maç 4 Temmuz'da oynanacak.

(Ligtv.çom.tr)

ALMANYA: 2-CEZAYİR: 1

STAT: Beira Rio
HAKEM: Sandro Meira Ricci


ALMANYA: Neuer, Mustafi, Mertesacker, Boateng, Howedes, Lahm, Schweinsteiger, Mesut Özil, Kroos Gotze, Muller
CEZAYİR:  Mbolhi, Ghoulam, Belkalem, Halliche (K), Lacen, Feghouli, Slimani, Soudani, Taider, Mandi, Mostefa

GOLLER: Dk. 90+2 Schürrle, Dk. 119 Mesut Özil (Almanya), Dk. 121 Djabou (Cezayir)


DAVETSİZ MİSAFİR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

KABUSTAN ZAFERE HABERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN