Almanlar zafer sarhoşu

Almanlar zafer sarhoşu
Borussia Dortmund'un, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçında Galatasaray'ı deplasmanda 4-0 mağlup etmesi, Alman basınında geniş yer buldu.

Bild gazetesi, tam sayfa verdiği haberinde, ''Rüya futbol-Klopp tekrar büyülemeye başladı'' başlığını kullandı. Borussia Dortmund'un Bundesliga'da çıktığı 5 maçta sadece 1 puan toplayabildiğine dikkat çekilen haberde, Almanya temsilcisinin Şampiyonlar Ligi'nde ise kalesinde gol görmeden galibiyetlerle devam ettiği ifade edildi.

Kicker dergisinin internet sitesindeki haberde de Bundesliga'da zor zamanlar geçiren Borussia Dormund'un, Galatasaray galibiyetiyle öz güven depoladığı belirtildi. Haberde ayrıca, Dortmund'un savunma hattında çok istikrarlı bir oyun sergilediği kaydedildi.

Süddeutsche Zeitung'da ''Ah keşke Bundesliga'da da böyle olsa'' başlığıyla verilen haberde, Borussia Dortmund'un ligde kötü olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi gittiği ifade edildi. Bu çelişkinin nereden kaynaklandığının hala anlaşılamadığı vurgulanan haberde, takımın oynadığı iyi futbolu lige taşıyıp taşıyamayacağının gelecek günlerde görüleceği belirtildi.

Zeit gazetesinin internet sitesindeki ''Borussia Dortmund yoluna kusursuz devam ediyor'' başlıklı haberde ise Dortmund temsilcisi, Bundesliga'da bu sezon şampiyon olamasa bile Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabileceği iddia edildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung'un haberinde de ''Kriz bölgesinden çıkış umudu'' başlığı kullanılarak, Borussia Dortmund'un Bundesliga'da kötü gittiğini, ancak Galatasaray karşısında alınan galibiyetle oluşan olumlu ortamın, lige de yansımasının umulduğu kaydedildi.