'Başka bir arma öpemem' dedi ve bıraktı

'Başka bir arma öpemem' dedi ve bıraktı
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg'da forma giyen 29 yaşındaki eski Alman milli oyuncu Marcell Jansen futbol kariyerinin noktaladığını açıkladı.

Jansen, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, kariyerini noktalama yönünde atılan adımın kolay olmadığını belirterek, "Çok teklifler vardı. Ancak benim için devam etmek bir opsiyon değil. Yüzde 100 arkasında durmadığım bir yerde 2 veya 3 yıl oynayamam" değerlendirmesinde bulundu.

Formda ve bonservisi elinde olduğunu, çok para kazanabileceğini, ancak bu paradan vazgeçtiğini vurgulayan tecrübeli futbolcu, son yıllarda Hamburg kulübüne duygusal olarak bağlandığını, bu kulübü sevdiğini ve Hamburg'da yaşayacağını kaydetti.

Jansen, şimdiye kadar 3 takımda oynadığına işaret ederek, "Hislerim kariyerimde 3 takımın yeterli olduğunu söylüyor. Şimdi birden başka bir kulübün armasını öpemem" ifadesini kullandı.

Arkasında durmadığı konuda taraftarlara da yalan söylemek istemediğini belirten Jansen, bunun doğru olmayacağını, kendinin de bir taraftar olduğunu kaydetti.

Bundesliga'da oynadığı 11 yılda iyi para kazandığını ve şimdi özgürce karar vermek istediğini ifade eden futbolcu, bundan sonra aklında olan bazı projeleri yapmak istediğini belirtti.

2005-2007 yıllarında Borussia Mönchengladbach, ardından bir sezon Bayern Münih'te forma giyen Jansen, 2008 yılından sonra da Hamburg'da oynadı.

Jansen, Bundesliga'da oynadığı 242 maçta 25 gol attı. 45 kez Alman milli formasını giyen tecrübeli futbolcu, milli takımda 2006 ve 2010'da dünya üçüncülüğü, 2008'deki Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik yaşadı.