Ali Sami Yen'de bayrak krizi

Ali Sami Yen'de bayrak krizi

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 2-1 yenilip, Beşiktaş'ın da Ankaraspor'u aynı skorla yenmesiyle gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını yitirdi.

Galatasaray, Fenerbahçe maçıyla birlikte büyük moral bozukluğuna uğrarken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılamamaktan dolayı da büyük bir maddi gelirden oldu. Fenerbahçeliler'in, maç sırasında tribünde dalgalandırdıkları 100. yıl bayrağını, Ali Sami Yen Stadı'nın ortasına dikme amaçları krize yol açtı. Bu istihbaratı alan Galatasaraylı bazı futbolcular maçtan sonra soyunma odasına gitmeyerek, olayı engellemek için sahada kaldılar. Galatasaraylı taraftarlar da tribünü de terketmeyerek, "O bayrak inerse, biz de ineriz" diye bağırdılar.

Bu sırada engelli taraftar "Öz Cimbomlu" lakaplı Sezgin, tekerlekli sandalyesiyle orta alana gelerek olası bir bayrak dikme için önlem almaya çalıştı.

EVİNDE 2. YENİLGİ
Galatasaray, bu sezon ligde kendi sahasında 2. kez yenildi. Sarı-kırmızılılar, bu sezon geçen ay başında Kayseri Erciyesspor'a 1-0 yenilmişti. Galatasaray, böylece 2. yenilgisini ezeli rakibinden almış oldu.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR GALİBİYETİ KUTLADILAR
Fenerbahçeli futbolcular, maç sonrasında kendi taraftarlarının önüne giderek, burada galibiyeti kutladılar. Futbolcular coşkulu bir şekilde kutlama yaparken, Fenerbahçeli seyirciler de adeta kendisinden geçti.

ARDA, FUTBOLA DÖNDÜ
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan, uzun bir aradan sonra futbola döndü. Yaşadığı ağır sakatlıktan kurtulan Arda, 2 aylık bir aradan sonra karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna girerek formasına kavuştu ve takımının tek golünü attı.

ADNAN POLAT'A GÖNDERME
Fenerbahçeli taraftarlar, maçın bitimine yakın tribünlerde adeta şov yaptılar. Taraftarlar, "Şampiyon Fener" diye tempo tutarken, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat'a da "Adnan Polat saat kaç?" diye takıldılar. Taraftarlar ayrıca "Yönetim istifa" diye Galatasaraylı taraftarlara göndermede bulundular.

KOLTUKLARI ATEŞE VERDİLER
Galatasaraylı taraftarlar, maçtan sonra tribünlerdeki koltukları yaktılar. Kapalı ve eski açık tribünde ateş yakarak koltukları tutuşturan taraftarlar, stada büyük zarar verdiler. Galatasaraylı taraftarlar, sahada Fenerbahçeli taraftarların önünde bulunan bölüme üzerinde "Ulubatlı Souness bayrağı dikti" yazısı bulunan pankartı serdiler. Galatasaay'ın kapalı ve eski açık tribünde bulunan taraftarları, uzun süre stadı terketmedi.

GALATASARAY'DA ORHAN CEZALI
Galatasaray'da, bu sezon 4. sarı kartını gören Orhan, cezalı duruma düştü. Deneyimli oyuncu, takımının ligin son haftasında Bursaspor ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

ŞAMPİYON PAF TAKIMI, KUPASINI ALDI
PAF Ligi'nde şampiyon olan Galatasaray, maçtan önce kupasını aldı. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Öngör, kupayı Galatasaraylı futbolculara verdi.