Ali Eren'den ayrılık itirafı

Ali Eren'den ayrılık itirafı

Bir dönem Beşiktaş'ın değişmez oyuncusu olan ve şu anda Erzurumspor formasını giyen Ali Eren Beşerler, Beşiktaş'tan ayrılış nedeninin eşinin rahatsızlığı nedeniyle Trabzon deplasmanına gitmemesi olduğunu söyledi.

Beşerler, yaptığı açıklamada, 1996-1997 sezonundan 2002-2003 sezonuna kadar Beşiktaş formasını giydiğini belirterek, takımdaki son sezonunda şampiyonluk yaşamasına rağmen, Beşiktaş'tan ayrılmasının nedeninin eşinin rahatsızlığı nedeniyle Trabzon deplasmanına gitmeyi reddetmesi olduğunu ifade etti. Beşiktaş'ın o dönemki teknik direktörünün Mircea Lucescu olduğunu belirten Beşerler, şunları kaydetti:
"Takımın değişmez oyuncusuydum. Ancak o yıl eşim ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Bir haftada 2 ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Ben de o hafta sonu Trabzonspor deplasmanına gitmeyi reddettim. Teknik direktörümüz Lucescu'ya bu durumu bildirdim. Ancak o bunu kabul etmedi. Bana deplasmana gelmem gerektiğini söyledi. Ben de gitmedim. Sonuçta bunun faturasını sezon sonunda ödedim. Lucescu, sezon içerisinde takımda yaşanan daha ağır olayları görmezden geldi ama benim Trabzon deplasmanına gitmememi unutmadı. O dönemde hocamız Lucescu, Trabzon deplasmanına gitmememi unutmadı ve şampiyon olduğumuz sezonun sonunda takımdan ayrılmak zorunda kaldım."

BÜYÜK TAKIMLARDAKİ PROFESYONELLİK...
Beşerler, Beşiktaş'ın ardından Çaykur Rizespor, Kocaelispor, Altay, Akçaabat Sebatspor ve Sivasspor'un ardından son olarak Erzurumspor'a geldiğini belirterek, hissettiği en önemli eksikliğin Beşiktaş'taki profesyonellik olduğunu söyledi.

Anadolu takımlarının zor şartlarda mücadele ettiğini anlatan Beşerler, şöyle devam etti:

"Anadolu takımlarında seyirciden, maddi olanaklara kadar birçok sıkıntı mevcut. Büyük takımlardaki profesyonel anlayış, beraberinde başarıyı da getiriyor. Futbolcular maddi hiçbir sıkıntı yaşamazken, olası sakatlıklarda da son derece iyi bir tedaviden geçiyorlar. Bu gibi avantajlar Anadolu takımlarında yer almıyor."

"İSKELET BOZULDU"
Beşerler, Beşiktaş'ta şu anda en önemli sorunun takımın iskeletinin bozulması olduğunu belirterek, bozulan takımın yerine istenen kadronun getirilememesinin başarısızlığa neden olduğunu bildirdi.

Siyah-beyazlı takımın 2003 yılındaki şampiyon kadrosunun temelinin 1996-1997 yılına dayandığına dikkat çeken Beşerler, "Takımda şu anda büyük bir borç yükünün olduğu ifade ediliyor. Böyle bir sorunun olduğu yerde istenen transferleri de yapamazsınız. Sonrasında da başarısızlık gelir" diye konuştu.

Beşerler, Beşiktaş'ta en unutamadığı olayın ise Galatasaray'ı 1-0 yenerek, şampiyonluğu ilan ettikleri maç olduğunu söyledi.

Bu arada, Erzurumspor'un teknik direktörü Hasan Çelik de, Ali Eren'in profesyonelliğinin örnek nitelikte olduğunu belirterek, "Ali Eren tecrübesiyle ve kişiliğiyle genç arkadaşlarına iyi bir örnek teşkil ediyor. Bu yıl onun da katkısıyla takımımız arzu edilen başarıyı yakalayacaktır" diye konuştu