Alex'ten hodri meydan!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza'dan şike soruşturmasıyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Brezilyalı yıldız, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada, kendisi ile ilgili bir delilin bulunması halinde futbolu bırakacağını söyledi.

Kendisi hakkındaki iddiaları kesin bir dille reddeden Alex, "Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa futboldan bütün kazandıklarımı geri veririm ve futbolu bırakırım." ifadelerini kullandı.
 
İşte Alex de Souza'nın açıklaması:

"Süphesiz 2010-2011 sezonu kariyerimdeki en zor sezon oldu. Takım olarak korkunç kötu bir başlangiç yaptık ve ben de kulüp içerisinde dahil çok konuşulup soruşturuldum. O durum beni cok rahatsiz ediyordu. Kulüpte 6 sezon geçirmiştim ve bir kez daha değerimi kanıtlamak zorundaydım.

Bu bireysel durum, Bursa şehrinde oynayacak olduğumuz Bursaspor maçından önce olumlu anlamda değişmeye başladi. Hocamız Aykut Kocaman ile olağan konuşmalarımızdan daha uzun süreli ve farklı bir konuşma yaptık ve bu maçtan itibaren bu durum benim adıma olumlu olarak gelişmeye başladi. Takım olarak sorunlarımızı çözmeye Kadıköy'de aldığımız Trabzon galibiyeti ile başladık.

Çok sert maçlar oynadık, zorluk derecesi çok yüksek maçları kazandık ve ikinci yarida Trabzonspor'un verimliliğinin düşmesini bekledik. Unutulmaz maçlar oynadık. 20 dakikada kopardığımız Trabzonspor maçı, deplasmanda oynadığımız Beşiktaş maçı, son dakikalarda galibiyete ulaştığımız deplasmandaki Galatasaray derbisi, son saniyede kazandığımız Gaziantepspor maçı, Lugano'nun golü ile kazandığımız Karabükspor maçı, fantastik bir geri dönüşle kaznadığımız Bucaspor maçı ve son saniyelerine kadar hiçbirşeyin garanti olmadığı Sivasspor maçı unutulmazdı. Prim kazandık, prestij kazandık, ve sahada UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki yerimizi kazandik. Taraftarımızla birlikte çok kutlamalar yaptık. Çünkü bunu gerçekten hakettik.
 
Tatile çıktım, ailemle birlikte dinlendim ve ilk idman haftasinda, savcılık tarafından yürütülen soruşturma başladı. Soruşturma hakkında hiçbir zaman konuşmadım ve konuşmayacağım. Çünkü benim kkonuşacağım konu değil. Boyle birşey yapmam çünkü herşeyden önce ben bir futbolcuyum. Kulüp yöneticileri ile pazarlıklar ya da politika hakkında konuşmam. Sadece futbol hakkında konuşurum!!!
 
Fakat futbol sahası sınırları içinde oynanan futbol hakkında konuşmayı seviyorum. Futbol kulislerinin içerisinde hiçbir zaman bulunmadım, hiçbir zaman bu şekilde kendimi kirletmeyeceğim gibi, bu olaylardan nefret ederim. Ben futbol oynayıp, saha içerisindeki sıkıntıları çözmek üzere yetiştirildim. Kazanarak, kaybederek ama her zaman futbolun taleplerine saygı duyarak hareket ederim.
 
Ligin başlangıç tarihinin 5 Ağustos'tan 9 Eylül'e ertelenmesinden sonra ailemle birlikte kafamızı dinlemek ve hergün medyada çıkan birbiriyle uyumsuz bilgi kirliliğinden uzaklaşmak amacıyla Türkiye dışına çıktık.

Futbol hakkında haberler görmeye alışkınım fakat maalesef son bir ay içerisinde futboldan konuşulmuyor.

Sürpriz, üzüntü ve özellikle de öfkeyi ben İstanbul'a döndükten sonra daha fazla yaşadım. Bir gazetede ismimin savcı tarafından yürütülen bu soruşturmanın içinde katıldığı yönündeki gördum. Evet, benim katılımım etkili oldu ama benim katılımım katilimim saha içerisinde oldu.
 
Deli gibi çalıştım, zamanımdan fedakarlik ettim, ağrılarla oynadım, limitime kadar zorladım ve bu yüzden 28 tane gol attim ve bir sürü suru gol pasında pay sahibiydim. Ben bunları yaparken takım arkadaşlarımın da da aynısını yaptığını görtdüm. Hukuka aykırı hiçbir durumun içerisinde ismimin geçmesine izin vermem, vermeyeceğim.
 
Benim ismim ve karakterim, ortaya atılan bu aptal güvensizlik ortamının üstundedir. Eğer herhangi bir kişi, bu saha dışı olaylara katıldığıma dair bir virgül bile kanıtlarsa, futboldan butun kazandiklarımı geri veririm ve aynı anda futbolu bırakırım. Türkiye Futbol Fedarasyonu'nun kararının beklentisi içerisindeyim ve aynı zamanda Türk futbolunun ileriye gitmesinin destekçisiyim.

Kucak dolusu sevgiler, görüşmek üzere."

(Ligtv.com.tr)

-video_1-