Alex için ne dedi?

Video yükleniyor...

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Maraton Özel'de Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.

"Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti toplumsal ilişkileri etkiliyor"
Galatasaray'a karşı psikolojik üstünlük sona mı eriyor sorusuna Kocaman, "Geçen sezon ki lige bakıldığında, sadece psikolojik üstünlüğü mü kaybettik? Belli amaca hizmet etmelerinin dışında sağduyulu Fenerbahçelilerin sonuçlara bakmalarını istiyorum. Geçen sezon iki deplasman maçını da biz kazandık. Son maç, Süper Kupa maçı öncesi bir Galatasaray maçı olması dışında benim için çok önemli değildi. Benim için önemli olan Spartak Moskova maçıydı. O maça tamamen Spartak Moskova maçının provasını yapmaktı. Böyle bir şey olmadı. Tam tersine görülecektir. Bu sezon bunun böyle olmadığını bütün Fenerbahçeliler görecek" yanıtını verdi.

"Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti toplumsal ilişkileri değiştiriyor mu sorusunu kısaca "Etkiliyor" diye yanıtladı.

Geçen sezonu da değerlendiren Kocaman, "Maçlarda korkak oynadığımız söylenemez, oyunu hep rakip sahada oynamak isteyen bir takımız. Geçen sezon Süper Final'e de Beşiktaş ve Trabzon maçının dört puan önünde geldik. Sıkıntılar vardı, o sıkıntıları atlattık, bunun sonucunda da puan farkını indirdik. Süper Final'de ise orada oynadığımız rakiplerimize Galatasaray dışında büyük üstünlük sağladık" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin derbilere farklı diğer maçlara farklı mı odaklanıyor sorusuna Kocaman, "Elazığ maçı Galatasaray maçının uzantısıydı. Her şeye karşı kazanmamız gereken bir maçtı. Selçuk-Mehmet Topal bağlantısını orada kurmaya çalıştım. Bir duvar örmeye çalıştım; ancak Spartak Moskova maçını düşünerek yapmaya çalıştım. Bütün takımların kazanıp, kaybedebileceği bir maçtı. Biz geçen sene ki ve evvel seneki futbolu son 3 maçta değiştirmeye başladık. Pas sayımız azalmaya başlandı. Çünkü oyuncu profili değişmeye başladı" yanıtın verdi.

"Alex'i kıskanıyor mu?"
"Alex'i kıskanıyor musun?" sorusuna ise "Bu soruyla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim. Bu soruyla karşılaşmak kadar abes bir şey oyamaz" yanıtını verdi.

"Alex'i oynatıp, oturturken acaba orada bir teknik direktörün özgür iradesini kullanabiliyor musun?" sorusuna Aykut Kocaman, "Yüzde 100 değilim. Bütün medyanın belli bir bölümü sanki sorumlusu kendisi gibi tepki gösterebiliyor. Sadece bana değil, diğer antrönerlere de insafsızlık gösteriyorlar. Türkiye'de medyanın ve taraftarın kulüpler üzerinde çok büyük etkisi var" dedi.

Alex konusunda yüzde 100 özgür olsan ne yaparsın sorusuna ise Aykut Kocaman; "Alex'le ilgili olarak, göreve geldiğim günden beri, 33-34 yaşında olmasına karşın en verimli dönemini geçirmiş. Ben kötülük mü yaptım. Alex'e ve Alex sevenlere bunu sormak lazım. Kötülük yapmadığım ortada. En verimli dönemini yaşamış. Geçen sezon her yerde bunu da söyledim, benim en büyük yardımcım olmuş. Sonra iş başka taraflara geliyor. Bu sezon ise, benim Alex'le ilgili yüzde 1 bile tasarrufum yoktu. Ön yargım kesinlikle yoktu. Zaten uygulamalarım da bunu gösterdi. Alex sezon başında mükemmel antrenman yaptı. Hiç görmediğim kadarıyla çalıştı. Ama İstanbul'a geldi, gidişat değişti. Spartak maçından önce de onu oynatmayacağımı söylemiştim. Samet Güzel de şahittir. Ona bu kulübü birlikte büyütmemiz lazım dedim. Spartak Moskova maçında da yaşananlardan dolayı çok üzüldüm" yanıtını verdi.

Bundan sonraki periyotla ilgili de konuşan Kocaman, "Antrenmandaki performanslarına bakacağım. Onunla ilgili hiç bir tasarrufum yoktu. Alex mental olarak bu Fenerbahçe'nin en değerli ismidir. Ben ona çok büyük saygı gösterdim. Ancak son dönemde hiç bir dahlim olmadan olayların buraya gelmesi üzüntü verici. Bundan sonraki süreçte Fenerbahçe'nin menfaatleri için her şeyi yapacağım. Amacımıza giden yolda, Fenerbahçe'ye hizmette kusur yaratmadıkları sürece, hepsinden yararlanmaya devam edeceğim" dedi.

"Alex'ten öğretmen futbolcu olmasını istedim"
"Alex, devre arasında gider mi?" sorusuna ise "Ben Alex'ten öğretmen futbolcu olmasını istedim. Alex bunu yapabilir, yapmalı. Alex zaman zaman yanımda oturmalı. Zaman zaman bayrağı taşımalı. Son dönemdeki tavırları benim için üzüntü verici" yanıtını verdi.

Alex'in Sivasspor maçında kendisinin yüzüne bakmadığının hatırlatılması üzerine Aykut, "Futbolcuların egosu yüksektir. Ancak şimdiye kadar ki, görüntüsünün yüzde yüz karşısında bir görüntü sergiledi. Buna karşın sezon sonuna kadar kadromda yer alacaktır. Alex, bundan sonraki çok sayıda maçta kaptan olarak sahaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Kadın taraftarların "Aykut söyle Alex nerede" tezahüratları üzerine "Ben sahada sağırımdır. Kolay kolay arkamdan, sağımdan solumdan sesleri duymam. Karşıdan 40 kişilik bir gruptan bu ses duyuldu. Allah Allah, ne oluyor dedim. Önce gülümsedim. Kadınlar ve çocuklarla ilgili bir takım tecrübelere sahibiz. Geçen sezon sunucu, zaman zaman tezahürat yaptırmak için eski açık sarı desene demeye çalışıyordu. Kadınlar da bunu aynen söylüyordu. Futbol kültürü kadınlar ve çocuklar arasında da gelişiyor. Eğer Şansal'ı istiyorlarsa, Şansal, Şansal diye bağırıyorlar. Orada, benim aklımda tutamadığım bir melodiye başladılar, sürdürdüler daha sonra bu tüm stata yayıldı. İlk dakikalarda güldüm, hay Allah diyordum. Ama sonradan bunun organize bir hareket olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

(Ligtv.com.tr)