Akut'ta büyük başarı

Akut'ta büyük başarı
Akut Kar Sporları Takımları Tam Kadro Yola Devam Dedi...

18-19 Ocak 2013 Tarihlerinde, Türkiye 1.Etap Minik/Çocuk1/Çocuk2 Kategorileri Kayak Yarışmaları, Erzurum Palandoken Kayak Merkezi Xanadu Snowwhıte Otel Pistlerinde Gerçekleştirildi. Xanadu Snowwhıte Oteli’nin, Güvenlik Önlemlerini Eksiksiz Aldığı Mükemmel Pistlerinde, Son Derece Çağdaş Bir Ortamda Düzenlenen Yarışmalarda, Türkiye’nin 23 İlinden Gelen Tam 387 Sporcu Yarıştı.  

Medical Park/Bonus/Vbg Denizcilik Sponsorluğu’nda Yarışan Akut Spor Kulübü, İstanbul Şubesi’nden 11, Kocaeli Şubesinden 15, Ankara Şubesinden 6 Sporcu Olmak Üzere, Toplamda 32 Sporcu İle Bu Yarışmalara Katıldı. Akut Kar Sporları Takım Olarak, Büyük Slalomda 1 Altın, 2 Gümüş, 2 Bronz, Slalomda 1 Altın, 3 Gümüş, 3 Bronz Madalya İle Toplamda 12 Madalya Kazanarak, En Fazla Kürsü Gören Takım Oldu. Dağıtılan Her 3 Madalyanın 1’ini Akut Spot Kulübü Sporcuları Alırken, En Yakın Takipçilerinden De 6 Madalya Fazla Toplamış Oldular. Madalya Törenlerinde, Kürsülerden Akut Sporcuları Eksik Olmadı.

Federasyonun Bu Sene Uygulamaya Başladığı Elemeli 1. Etap Yarışmalarında, Akut Takımları, Minik/Çocuk1/Çocuk2 Takımları, Tam Takım Olarak 2.Etaplara Katılma Hakkını Elde Ederek, İl Birinciliklerindeki Başarılarını Devam Ettirdiler.

19-20 Ocak Tarihlerinde, Bursa Uludağ Kayak Merkez’inde Osman Yüce Pistinde Hava Muhalefeti Nedeniyle 1 Gün Gecikmeli Yapılan Türkiye 1.Etap Gençler/Büyükler Kategorileri Yarışmalarına Da, Akut Spor Kulübü, İstanbul Şubesi’nden 6, Kocaeli Şubesinden 5 Sporcu İle Katıldı. Son Derece Kötü Bir Organizasyona Sahne Olan Yarışlarda, Pistlere Yarışmacı Haricinde Kişilerin De Girmesi, Varıştan Sporcu Harici Kişilerin Geçmesi Ve Güvenlik Önlemlerinin Yetersiz Olması, Geçen Sene Olan Üzücü Kazadan Ders Almayan Organizatorlerin Oldugunu Gösterdi.

Akut Kayakçıları, Slalom Dalında 1 Altın, 1 Gümüş, Büyük Slalomda İse, 1 Altın Ve 2 Bronz Madalya İle Toplamda 5 Madalya Kazandılar. Bu Kategoride De, Hiç Birspprcusu Elenmeyen Akut Spor Kulübü Takımları, 2.Etap Yarışlarına Toplamda 43 Sporcu İle Katılmaya Hak Kazandılar.
Bu Haftasonu Yapılan Yarışmalarda Madalya Kazanan Akut Sporcularının Listesi Aşağıdaki Gibidir.

Erzurum Xanadu Snowwhıte 1.Etap Yarışları

Slalom                                        Büyük Slalom
Gümüş – Yasemin Akan - Minik Kız    Bronz – Yasemin Akan – Minik Kız
Bronz – Peri Tüfekçi - Minik Kız    Altın – Pelin Tamer – Çocuk 1 Kız
Altın -  Pelin Tamer -  Çocuk 1 Kız    Bronz – Tayra Tunca – Çocuk 1 Kız
Bronz -  Kaan Şamgul - Çocuk 1 Erkek    Gümüş – Ayşe Durlu – Çocuk 2 Kız
Gümüş – Alp Tamer -  Çocuk2 Erkek    Bronz – Alp Tamer – Çocuk 2 Erkek
Bronz – Doruk Turanlı – Çocuk 2 Erkek
Uludağ 1.Etap Yarışları
Slalom                     Büyük Slalom
Altın – Harun Şimşek -  Genç Erkek    Altın – Fatmanur Gül – Büyük Bayanlar
Gümüş – Fatmanur Gül - Büyük Bayan    Bronz – Betül Gül – Büyük Bayanlar
Bronz – Harun Şimşek – Genç Erkekler