Akhisar'a Drogba çarptı

Akhisar'a Drogba çarptı





Galatasaray, Akhisar'ı Drogba'yla geçti. 63'te oyuna giren yıldız 5 dakikada Akhisar'ın fişini çekti. Türkiye kariyerine 1 gol 1 asistle başladı. Maçı 2-1 kazanan Galatasaray, puanını 43'e çıkarıp liderliği sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'in lider Galatasaray, Devler Ligi'ndeki Schalke maçı öncesi son provasını Akhiasr Belediye önünde yaptı. Son 3 deplasman maçından galibiyet çıkaramayan sarı kırmızılılar, ligde sıkıtılı günler geçiren Akhisar karşısında kazanıp hem Schalke maçına moralli girmek, hem de takipçileriyle farkı korumak amacındaydı.

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor-Galatasaray karşılaşmasına sarı-kırmızılı ekibin yeni oyuncusu Drogba yedek başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Aydın Yılmaz ile Gökhan Zan'ı 18 kişilik kadroya almadı. Galatasaray'da hafta içinde lisans işlemleri tamamlanan Drogba yedek kulübesinde yer aldı. Geçen hafta 2-0 kazanılan Medical Park Antalyaspor karşılaşmasından farklı olarak, Amrabat'ın yerine Umut Bulut ilk 11'de sahaya çıktı.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise geçen hafta deplasmanda 2-0 kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de forma şansı verdiği Bruno'nun yerine Merter Yüce'yi oynattı.

Mücadeleye Akhisar defansif bir anlayışla başlarken, Galatasaray özellikle sağ kanadı kullanarak Oğuz'un kalesini zorlamaya çalıştı. Ancak ev sahibi ekip, defansta açık vermeyince ilk 45 dakikanın en akılda kalan pozisyonları Sneijder'in Oğuz'un kornerer çeldiği aşırtma vuruşu ve Hamit'in direği sıyıran şutu kaldı. Beklendiği gibi Gekas'ı topla buluşturup gol arayan Akhisar ise 40. dakikadan sonra bulduğu 4 duran topla gole yaklaştı ama Muslera'yı geçemedi.

İkinci yarıda Galatasaray adına değişen bir şey yoktu ama Akhisar müthiş başlayan takım oldu. 50. dakikada Gekas, sarı kırmızılı defansın bir anlık hatasını değerlendireip Muslera  ile karşı karşıya kaldı ama vuruşunda top üstten auta gitti. Gekas, yaklaşık 5 dakika sonra bu kez de direği geçemedi.

Maçın kaderini değiştiren hamle ise 63. dakikada Fatih Terim'den geldi.Tecrübeli teknik adam Drogba'yı oyuna alırken, Umut'u da yanına aldı. 68. dakikada Burak'ın ortasına müthiş yükselen yıldız golcü Türkiye'deki hesabını Akhisar karşısında açmış oldu. 2 dakika sonra Sneijder'in ara pasına hareketlenen Drogba, bu kez de Burak'a al da at dedi o da kendisinin ligdeki 12. golüyle farkı ikiye çıkaran isim oldu.

Bu dakikadan sonra maça ağırlığını koyan Galatasaray, Sneijder ve Serlçuk ile  Oğuz'un kalseini yokladı ama golü bulan Akhisar oldu. 85. dakikada Emrah'ın oratsında Uğur'un indirdiği topu Sertan ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 2-1 sona erdi. Galatasaray böylece puanını 43'e çıkarıp liderliği sürdürdü.

AKHİSAR BELEDİYESPOR-GALATASARAY

STAT:
19 Mayıs
HAKEM: Halis Özkahya
YAYIN: LİG TV

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz, Emrah, Sonko, Uğur, Çağdaş, Merter, Emin, Bilal (Dk. 77 Mustafa), Kenan (Dk. 68 Güray), Sertan, Gekas (Dk. 73 Kerem)
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GALATASARAY:
Muslera, Sabri, Semih, Dany, Riera, Hamit, Yekta (Dk. 63 Amrabat), Selçuk, Sneijder (Dk. 80 Eboue), Umut (Dk. 63 Drogba), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: FatihTerim

SARI KART:
Dk. 38 Emin, Dk. 45+1 Kenan, Dk. 59 Çağdaş, Dk. 81 Oğuz, Dk. 89 Sonko (Akhisar Belediyespor), Dk. 41 Dany, Dk. 45 Semih, Dk. 89 Muslera, Dk. 90+4 Hamit (Galatasaray)

GOLLER: Dk. 85 Sertan (Akhisar Belediyespor), Dk. 68 Drogba, Dk. 70 Burak (Galatasaray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın 3. dakikasında sağ kanattan gelişen Akhisar Belediyespor atağında Kenan'ın yaptığı ortada kaleci Muslera, Gekas'tan önce topu uzaklaştırdı.

7. dakikada Sneijder'ın pasında Burak'ın sağ çapraz pozisyondan attığı şutta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

22. dakikada Hamit'in sağ kanattan attığı uzun topla sol çaprazda buluşan Burak'ın vuruşunu kaleci Oğuz uzaklaştırdı.

28. dakikada Burak'ın ceza alanı önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Selçuk'un şutunda top yandan dışarı çıktı.

29. dakikada Sabri'nin pasıyla topla buluşan Hamit'in sağ çaprazdan attığı sert şutta meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

48. dakikada Selçuk'un pasıyla Sneijder'ın sol çapraz pozisyondan attığı şutta kaleci Oğuz topu son anda kornere çeldi.

50. dakikada Emin'in aktardığı topla müsait pozisyonda ceza alanında meşin yuvarlakla buluşan Gekas'ın vuruşunda top üstten auta çıktı.

61. dakikada Kenan'ın pasıyla topla buluşan Gekas'ın ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşta kaleci Muslera'yı geçen meşin yuvarlak direkten döndü. Galatasaraylı savunma oyuncuları daha sonra topu uzaklaştırdı.

GOL: 68. dakikada Galatasaray, oyuna sonradan giren Drogba'nın golüyle öne geçti. Sneijder'ın uzun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Burak'ın ortasında sol çapraz pozisyondaki Drogba'nın kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

GOL: 70. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sneijder'ın pasında ceza alanında Drogba ile kaleci Oğuz'un arasında kalan top Burak Yılmaz'ın önüne geldi. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0.

GOL: 85. dakikada Akhisar Belediyespor farkı 1'e indirdi. Emrah'ın sol kanattan yaptığı ortada kale önündeki Sertan kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-2.

Karşılaşma Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.