Akhisar Belediyespor - Beşiktaş: 0-2 (ÖZET)

Video yükleniyor...

Hafta içinde Benfica'dan 90+3'te bulduğu golle altın değerinde bir puan alan Beşiktaş, lige de galibiyetle döndü. Hiç kazanamadığı Akhisar deplasmanına çıkan siyah beyazlılar, karşılaşmayı 2-0 kazanıp 2. sıradaki yerini korudu.

Akhisar Belediyespor'a konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, ligde son oynadıkları Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı. Güneş, Kardemir Karabükspor müsabakasından farklı olarak Tolgay Arslan'ın yerine Atiba Hutchinson, Ömer Şişmanoğlu'nun yerine ise Ricardo Quaresma'ya ilk 11'de şans verdi.

Akhisar Belediyespor'la ikinci maçına çıkan teknik direktörü Tolunay Kafkas, iç sahadaki ilk karşılaşma özelliği de taşıyan mücadelede Çaykur Rizespor müsabakasının ilk 11'inde Douglao'nun yerine Serdar Kesimal, Kadir Keleş'in yerine de Sami'yi sahaya sürdü.

Maça iyi başlayan takım konuk Beşiktaş'tı. 8. dakikada Gökhan İnler'in güzel pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Talisca, ceza sahasına girmeden yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi. Yıldız isim, böylece Benfica'nın ardından 2.maçında da golünü atmış oldu. İlk yarı boyunca iki takım da çok önemli pozisyon bulamadı. Ancak devre biterken, 45+1. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Sağ çaprazda Qureasma'nın yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşu kullanan Caner Erkin'in şutunda, Rodellaga'nın da kafasına çarpan top ağlara gitti.

Beşiktaş, 2. yarıda Şampiyonlar Ligi maçının da etkisiyle daha konrtollü bir oyun ortaya koydu. Kalesinde 2 kez tehlike yaşayan siyah beyazlılar, Fabri ile bunları atlatmayı başardı.

Karşılaşma da ilk yarıda atılan gollerle 2-0 sona erdi. Beşiktaş bu galibiyetle hem derbi öncesinde moral kazandı, hem de 10 puana yükselip 2. sıradaki yerini korudu. Siyah beyazlılar ayrıca her zaman çok zorlandığı Akhisar deplasmanından da ilk kez  galibiyetle döndü.

AKHİSAR BELEDİYESPOR - BEŞİKTAŞ: 0-2

STAT: Manisa 19 Mayıs
HAKEM: Bülent Yıldırım

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih Öztürk, Miguel Lopes, Serdar Kesimal, Caner Osmanpaşa, Ömer Bayram, Vaz Te (Dk. 64 Onur Ayık), Custodio, Soner Aydoğdu (Dk. 83 Muğdat Çelik), Sami (Dk. 74 Özer Hurmacı), Nguemo, Rodallega
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Gökhan İnler (Dk. 72 Adriano), Talisca, Olcay Şahan (Dk. 59 Tolgay Arslan), Quaresma, Cenk Tosun (Dk. 83 Aboubakar)aa
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GOLLER: Dk. 8 Talisca, Dk. 45+1 Rodallega (Kendi kalesine) (Beşiktaş)

SARI KARTLAR: Dk. 45 Ömer Bayram, Dk. 60 Serdar Kesimal, Dk. 84 Rodallega (Akhisar Belediyespor), Dk. 52 Marcelo, Dk. 59 Gökhan Gönül, Dk. 90+3 Tosic (Beşiktaş)

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Kardemir Karabükspor - Antalyaspor maç özeti ve sonucu
Bursaspor - Kayserispor maç özeti ve sonucu
Aytemiz Alanyaspor - Trabzonspor maç özeti ve sonucu
Galatasaray - Çaykur Rizespor maç özeti ve sonucu