Akçay temkinli: "İşimiz zor"

Video yükleniyor...

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, yarın Zimbru ile yapacakları ikinci karşılaşmanın zor olacağını söyledi.

Osmanlı Stadı'ndaki antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Akçay, eşleşmenin 2. ayağını evlerinde oynayacaklarını ifade ederek "İlk maçın 2-2 sona ermesi avantaj gibi gözüküyor ancak rakibimizin oyun tarzı, gençliği ve aç oyunculardan kurulu olması bizim yarın işimizin zor olacağını gösteriyor." dedi.

Rakibin kaybedecek bir şeyi olmadığına dikkati çeken Akçay, şunları söyledi:

"Rakibimiz ilk müsabakada oynatmadığı bazı oyuncuları bize karşı oynatacaktır. Kaybedecek bir şeyi olmadığı için risk alarak oynaması işimizi zorlaştıracak. Avrupa Ligi'nde tecrübesinin olması rakibimizin avantajı. Biz de sahada dik durarak, taktik duruşumuzu sahaya yayarak sonuca gitmek istiyoruz."

Taraftarlara da seslenen teknik direktör Akçay, Avrupa Ligi'nin kendine münhasır bir lig olduğunu belirterek, "Taraftarımızın sakinliğini ve saygısını koruması gerekiyor. Centilmen bir taraftarımız var. Ankara'ya, ülkemize ve basına karşı sorumluluğumuzun büyüklüğünü biliyoruz." diye konuştu.

Osmanlısporlu futbolculardan Numan Çürüksu ise "İlk maç 2-2 bitti. Bu bizim için avantaj gibi gözüküyor ancak rakibimiz küçümsenecek bir ekip değil. Evimizdeki avantajı kullanmak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Zimbru cephesi
Zimbru Teknik Direktörü Flavius Stoican da statta düzenlenen basın toplantısında, Osmanlıspor karşısında ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Zor bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini vurgulayan Stoican, "Favori bir takıma karşı oynayacağız. Ayrıca rakibimizin bireysel yeteneklere sahip oyuncuları var. Ben kendime, takımıma güveniyorum. Başarılı olacağımıza inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Karşılaşmanın kolay olmayacağını anlatan Rumen teknik direktör Stoican, şöyle konuştu:

"İlk maçta genel olarak biz daha iyi oynadık. İlk müsabakada bazı şeyleri çözebilirdik ama çözemedik. İlk maçta biri bana gelse, 'berabere bitmesini ister misin' deseydi 'evet' derdim. Karşılaşma sonrasında futbolcularımın öz güveni arttı. Biz bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz. Yarın maçın sonucu üç sonuçtan biri olabilir."

Osmanlıspor karşısında yarın defansif oynayacaklarına dikkati çeken Stoican, "Ofansif yönümüzü de kaybetmeyeceğiz. Çünkü gol için ofansif yönümüz de olmalı. İlk maçta gol pozisyonları yakaladık. Bu pozisyonlara hazır olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Zimbru takımının futbolcularından Ion Jardan ise Osmanlıspor'u iyi analiz ettiklerini, maçın favorisi olduklarını söyledi.

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?
Beşiktaş transfer haberleri
Fenerbahçe transfer haberleri
Galatasaray transfer haberleri
Trabzonspor transfer haberleri