Ahmet İlhan söz verdi

Ahmet İlhan söz verdi
Çaykur Rizespor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Hikmet Karaman'ın İstanbul'da ameliyat edilmesi nedeniyle Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki antrenman, yardımcı antrenör Hasan Özer yönetiminde gerçekleştirildi. Antrenmana, kaleci Charles Itandje'nin yanı sıra Irak Milli Takımı ile olimpiyatlarda yer alan Dhurgham İsmail ve Ali Faez Atiyah katılmadı.

İdmanda, dün akşam Samsunspor ile oynanan hazırlık maçında oynayan futbolcular, yenilenme çalışması yaptı. Hafif sakatlıkları bulunan Leonard Kweuke ve Volkan Pala ise salonda fizyoterapist eşliğinde çalıştı.

Yeşil-mavili ekip, yeni sezon hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

"Daha fazla katkıda bulunmalıyım"
Yeşil-mavili takımın futbolcularından Ahmet İlhan Özek, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Yeni sezona iyi hazırlandıklarını belirten Özek, "Avusturya'da oynadığımız hazırlık maçlarının sonuçları pek iyi olmadı. Bu biraz da kamptaki yorgunluğumuza bağlıydı. Günde üç idman yaptıktan sonra maç oynadık. Hazırlık maçlarında sonuçtan ziyade yorgunken bile neler yapabileceğimizi gördük." diye konuştu.

Özek, takım olarak oyun anlayışını düzeltmenin peşinde olduklarına dikkati çekerek, "Bu sezon aramıza bir çok yeni arkadaşımız katıldı. Onların daha çabuk uyum sağlamaları için biz de elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Yeni katılacak arkadaşlarımızla bir an önce takımımızı performans olarak daha üst seviyelere taşımak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kendi performansıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Özek, şunları söyledi:

"Çaykur Rizespor'a geçen yıldan daha fazla katkıda bulunmalıyım. Geçen sezon 4 golüm, 6 asistim var. Bu rakamlar benim için çok az. Yeni sezon için kendime bir hedef koydum ve bu hedef doğrultusunda sorumluluklarımın da bilincinde olarak daha fazla çalışıyorum. Yeni sezonda terimin son damlasına kadar en iyi şekilde mücadele edeceğime dair camiamız ve taraftarımıza söz veriyorum."

Özek, ligin ilk haftasında Konyaspor ile önemli bir maç oynayacaklarını anımsatarak, "Konyaspor geçen sezonun flaş ekiplerinden biri ve güçlü bir rakip. Kadrolarını koruyup üstüne iyi transferler yaptılar. Biz de maça iyi hazırlanıyoruz ve zor maçları seviyoruz. Kendi oynayacağımız maçı kazanıp lige galibiyetle başlamak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.