Ahmet Fetgeri anıldı

Ahmet Fetgeri anıldı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kurucularından ve eski başkanlarından Ahmet Fetgeri Aşeni, Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Gölcük Şehitliği'ndeki anma törenine Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba, Divan Kurulu İkinci Başkanı Fahrettin Curoğlu, Divan Kurulu Genel Sekreteri Vedat Cem, Divan Kurulu üyesi Necdet Erbaydar ve Genel Koordinatör Sami Çoban ile Gölcüklü taraftarlar katıldı.

Törende, kulüp adına konuşan Divan Kurulu Genel Sekreteri Vedat Cem, Aşeni'nin Türk sporuna uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek, 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasını ilk teklif eden kişi olduğunu söyledi.

Aşeni'nin düşman işgaline uğrayan Kafkas topraklarından ailesiyle birlikte göç ederek yurdumuza yerleştiğini anımsatan Cem, şöyle konuştu: "Albayımız Ahmet Fetgeri Aşeni, askeri eğitimini Kuleli ve Deniz Harp Okulu'nda tamamlamıştır. Aşeni, burada yalnızca eğitim almamış, memleket sevgisi ve korakor dövüşmeyi de öğrenmiştir. Biz Beşiktaşlılar'a bu duruşu bırakan büyüklerimizden birisidir. 1924-1926 yıllarında kulübümüzün başkanlığını yapmış, 1935 yılında belki Ulu Önder Atatürk'ün bile aklına gelmeyen, önemli bir teklif getirmiştir. 1936 yılından sonra 19 Mayıslar mahşere kadar sürecek bir süreç içinde en büyük bayramlarımızdan biri olmuştur. Değerli albayım rahat uyu. Rahat uyu çünkü biz varız, bizden sonra gelecek albaylar var."

Gölcük Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Fikret Yılmaz ise ilçeye yapılan Spor Salonu'na Aşeni'nin isminin verilmesini istemelerine rağmen salonun isminin "17 Ağustos" olarak belirlendiğini bildirdi.

Yılmaz, salona Aşeni'nin isminin verilmesini sağlayamadıklarını, ancak ilçeye yeni bir stadyum yapılacağını, buranın "Ahmet Fetgeri Aşeni Stadı" olması için anma törenine katılan Divan Kurulu üyelerinden ve camiadan destek istedi. Tören, katılanların duaları ve kabre çiçek konulmasıyla sona erdi.