Adrian Mutu futbola veda etti

Adrian Mutu futbola veda etti
Romanya futbolunun en önemli golcülerinden Adrian Mutu, futbolu bıraktığını açıkladı.

Gheorghe Hagi ile birlikte Romanya Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu konumunda bulunan Mutu, yazdığı bir mektupla sona geldiğini tüm hayranlarına duyurdu.

İşte Mutu'nun duygusal veda mektubundan detaylar

"Uzun yıllar futbol sahasında geçirdikten sonra benim için durma vakti. Kariyerimi bitirdiğimi açıklamak istiyorum. Rüya gibi bir kariyer geçirdim, bana bu yolda yardımı dokunan herkese teşekkür ederim. Arges'ten Dinamo Bükreş'e, Inter'dan Verona'ya, Parma'dan Juventus'a, Cesena'dan Ajaccio'ya, Puna City'den Targu Mures'e... Ve en önemlisi, kariyerimin en iyi zamanını geçirdiğim Fiorentina'ya teşekkür ediyorum. 35 gol attığım milli takımıma da binlerce kez teşekkürler. Oynadığım hiçbir maçı unutmayacağım."

"Paha biçilemez bir kariyeri geride bıraktım. Hatalarıyla başarılarıyla uzun yıllar geçirdim. Şimdi biraz dinleneceğim ve huzur dolacağım."

"Kariyerimde 522 kulüp, 77 milli maça çıktım. Hepsinde farklı duygular içindeydim. Futbola olan tutkumu hiçbir zaman kaybetmedim. Hatalar yaptım ama bunlardan geri dönmeyi başardım. Şimdi tüm bu anıları geride bırakmak benim için çok zor."

37 yaşında futbola veda eden Mutu, Juventus'ta daha sonradan şike skandalı sebebiyle geri alınacak iki şampiyonluk yaşadı. Chelsea'de Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Mutu, Dinamo Bükreş ile Romanya şampiyonluğunu da tattı.

Mutu. 2000 ve 2008 Avrupa Şampiyonaları'nda Romanya forması giydi. Ülkesi adına 77 maça çıkan Mutu 35 gol attı.